DAste_monza_BMW

Fotó: Eurosport

Bár a WTCC elsősorban a rivalizálásról szól, a hétvégeken azért barátságos hangulat szokott uralkodni a boxutcában. Talánéppen ez az atmoszféra lehet a sorozat népszerűségének egyik kulcsa, melyre kiváló példa, mikor a csapatok egymást húzzák ki a szorult helyzetekből. Így történt ez a hétvégén Stefano D’Aste-val is, aki mint ismeretes, a tél folyamán elhagyta a Wiechers Sport-ot, megvásárolta Michelisz Norbi korábbi BMW-jét, amit saját csapata PB Racing színeiben indít idén.
A monzai első futamon azonban komoly balesetet szenvedett az olasz, miután elvesztette az irányítást autója felett, és legalább három helyen nekicsapta azt a szalagkorlátnak. A PB Racing csapata viszont kiváló munkát végzett, és összerakták az autót a második futamra, ahol D’Aste végül a 9. helyen ért célba, megszerezve ezzel csapata első két pontját. Később az alábbi üzenetet küldte korábbi főnökének, a Wiechers csapat igazgatójának, Dominik Greiner-nek:
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
“Szevasz Tesó! Bocs a késésért, bár tudom, hogy már mondtam, de nem lehet elégszer: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM AZ ÓRIÁSI SEGÍTSÉGET, AMIT A KÉT VERSENY KÖZÖTT NYÚJTOTTATOK .Enélkül és a tartalék kerékagy nélkül biztosan nem tudtam volna újból rajthoz állni!! Ez is bizonyítja, hogy mekkora szíved van, de bocs... ezt már eddig is tudtam!!! Mégegyszer köszi!”
Gyönyörű történet az igazi sportszerűségről!
Fotó: WTCC Media Fordította: Lacah
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00