A BMW Motorsport mindent megtesz annak érdekében, hogy a téli szünet során megoldják a WTCC-ben szereplő 320 TC súlyproblémáit, és a bajor gyár versenyzői jövőre végre teljes mértékben kihasználhassák a kompenzációs rendszer előnyeit. A gondokról először a Zengő Motorsport versenymérnöke, Bári Gergő beszélt nyilvánosan, a hír viszont azóta a nemzetközi sajtót is bejárta, megjelent a TouringCarTimes és a Motorsport-Total oldalon is angol illetve német nyelven. Közben több más csapat is megerősítette, hogy hasonló problémákkal küzd.
“Sonomában közel 20 kilóval voltunk nehezebbek a megengedettnél, legutóbb Suzukában pedig kb. tízzel. Ebből ki lehet számolni, hogy a 320 TC jelenleg a gyári minimumsúlyát, az 1160 kilót tudja hozni, ha ez alá mehetünk, azt nem tudjuk kihasználni. A probléma az összes BMW-s csapatot érinti, nem csak bennünket” - nyilatkozta korábban Gergő a Túraautó Hírblognak.
Márpedig ez komoly problémát jelent, hiszen a WTCC-ben működő ballasztrendszerben adott esetben akár 20 kilóval is a gyári minimum tömeg alá engedhetnek bizonyos autókat. Bári Gergő akkor arról is beszélt, hogy a súlycsökkentés nem komoly mérnöki feladat, így bízik abban, hogy a BMW a tél során dolgozni fog a probléma megoldásán. Jelenleg úgy tűnik, nyitott kapukat döngetett.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
"A BMW Motorsporthoz tartozó privát csapatokkal és az FIA-va együttműködve már dolgozunk olyan költséghatékony megoldások megtalálásán, melyeknek köszönhetően csökkenteni tudjuk az autó súlyát" - árulta el Ingo Lehbrink, a BMW Motorsport sportkommunikációért felelős illetékese.
A fogyókúrára azért lenne különösen nagy szükség a BMW-s csapatoknál, mert a mezőny várható erősödése miatt a 320 TC-k valószínűleg az ideinél is több alkalommal futhatnak majd a gyári minimumsúlyuk alatt 2013-ban.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: BMW Motorsport
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33