Bár a Team Aon által versenyeztetett Ford Focusok egyelőre nem remekelnek a WTCC-ben (a Salzburgring óta nem szereztek pontot), mégis vannak arra utaló jelek, hogy az amerikai gyártónak tetszik a túraautós projekt, és látnak fantáziát a folytatásban. A Focuszok jelenleg tényleges gyári támogatás nélkül mennek a világbajnokságon, és a közvélemény oldalát régóta furdalja a kíváncsiság, hogy a felemás első szezon után vajon jobban beerősítenek (és mondjuk beszállnak gyári szinten), vagy inkább hagyják az egészet?
Ez előbbit látszik megerősíteni, hogy a nyári holtszezon során egymást érték a fejlesztések, az csapat elmondása szerint a kocsi 30%-ban megújult. Most pedig itt egy újabb hír, amely arra engedhet következtetni, hogy a Ford igenis komolyan gondolja a WTCC-t.
A suzukai hétvége során kezdtek szivárogni a hírek, hogy hamarosan egy új, különleges utcai Focust dobnak piacra, melyet a WTCC-s változat inspirált. A munkában a Team Aon emberei is részt vettek, sőt, azt is elárulták, hogy az autót világszerte értékesíteni kívánják. A bemutatás pontos időpontja egyelőre ismeretlen, de már nincs messze. Azért néhány kedvcsináló képet már közzétettek.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
3 ÓRA
Márpedig, ha a Ford Focus WTCC néven utcai autót dob piacra, akkor valószínűleg nem a távozást fontolgatják éppen. Sőt, ez inkább egy komolyabb szerepvállalást sejtet. Talán gyári szinten... Ki tudja.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18