Kiss_Pal_Tomi_WSR

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbert és Wéber Gábor után egy harmadik magyar tehetség is bemutatkozhat a Túraautó Világbajnokságon, ha minden a tervek szerint alakul. Kiss Pál Tamás eddig inkább a formaautók világában élt, méghozzá nagyon sikeresen, hiszen a GP3-ban nyert futamot is Barcelonában, a legendás monacói pályán pedig a második helyen ért célba, amivel megszerezte a magyar autósport első dobogós helyezését a hercegségben.
Tomi idén a Renault Világsorozatban szeretett volna versenyezni, amely a Forma-1 egyik legkomolyabb junior bajnokságának számít, ráadásul Magyarországra is ellátogat. Fogadókészség is lett volna, eredményei láttán több csapat, egészen pontos öt istálló is szívesen szerződtette volna a miskolci versenyzőt, ám az anyagiak közbeszóltak.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Az gyakorlatilag eldőlt mostanra, hogy nem tudok egész szezont menni a Renault Világsorozatban, mivel olyan mennyiségű pénzt kellet volna magammal vinnem, amit most nem tudunk előteremteni. Voltak tárgyalásaim GP3-as csapatokkal is, felmerült, hogy visszatérek a sorozatba, de végül ott sem sikerült megállapodnunk" - mesélte Kiss Pál Tomi a Túraautó Hírblognak.

Kiss_Pal_Tomi_WSR_2

Fotó: Eurosport

Csak érdekességképpen, a magyar versenyző a Bamboo GP3-as alakulatával is folytatott tárgyalásokat. És elképzelhető, hogy ennél sokkal közelebbi kapcsolatba kerül hamarosan a WTCC-vel.
"Jelen pillanatban úgy tűnik, egyetlen bajnokságban sem tudok teljes szezont menni, így elkezdtünk azon dolgozni, hogy egy-egy fontosabb versenyen ott lehessek. Jó lenne elindulni a WSR hazai fordulóján, bár nem lesz könnyű úgy csatába szállni, hogy a többiek egész évben mentek az autóval, én pedig csak arra a hétvégére ülök be."
"Illetve szóba jött még a WTCC magyarországi versenye, ahol a Renault hétvégéhez hasonlóan óriási a hangulat. A túraautós vonalon már meg is kezdtük az egyeztetéseket. Megkerestünk több csapatot is, pontos neveket azonban még nem szeretnék mondani. Annyit viszont elárulhatok, hogy chevrolet-s, bmw-s és seat-os alakulattal tárgyaltunk már. Kaptam több ajánlatot, most éppen a szponzoraimmal folyik az egyeztetés, hogy mit tudunk vállalni. Egy-egy versenyre itt sem lenne könnyű beugrani, de mindenképpen szeretnék legalább néhány futamon rajthoz állni idén" - folytatta Tomi.
Egy Szlovákiaring - Hungaroring - Salzburgring hármas például nem is hangzik rosszul, kiegészítve mondjuk az őszi WSR fordulóval.
"Igen, ez nagyon jól mutatna, de én már akkor is boldog lennék, ha a két magyarországi versenyen rajthoz állhatnék. A többit majd meglátjuk" - zárta a magyar pilóta.

Bamboo_chevrolet_hun

Fotó: Eurosport

Elnézve a jelenlegi WTCC-s mezőnyt, a bmw-s csapatok közül a Proteam-nél van még szabad hely, SEAT-ból pedig van még kiadó a Special Tuning Racingnél és a SUNRED-nél is. Ami a Chevrolet-t illeti, ha már egyszer tárgyalt velük a GP3-ról, nem lepne meg, ha WTCC is szóba került volna a Bamboonál. Richard Coleman szerintem boldogan indítana egy harmadik Chevyt a Hungaroringen. Ez persze mind csak találgatás, várjuk meg, amíg Tomi nyilvánosságra hozza a konkrétumokat.
Addig pedig képzeljük magunk elé a következő képet: május 5. van, kellemes, napsütötte hétvége, a pályán pedig Michelisz Norbert egy 2013-as Honda Civic-kel, Wéber Gábor egy 2012-es Civic-kel, Kiss Pál Tamás pedig mondjuk az egyik Bamboo Chevrolet Cruze-zal kergeti jó értelmű őrületben a +70 ezres közönséget. Ugye meg tudnánk barátkozni a gondolattal...
Fotó: Kiss Pál Tamás, WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30