Kiss_Pal_Tomi_WSR

Fotó: Eurosport

Hazánk első GP3-as futamgyőztese, illetve a magyar autósport eddigi egyetlen monacói dobogós helyét szerző Kiss Pál Tamás idén sajnos egyik formaautós bajnokságban sem tudta összehozni az egész éves szereplést, elsősorban anyagi okok miatt. A miskolci pilóta így arra készül, hogy ott legyen a legfontosabb magyarországi nemzetközi versenyeken, köztük a május első hétvégéjén sorra kerülő WTCC futamon. Tomi több csapattal is felvette a kapcsolatot, és bár végleges döntés még nincs, már sokat tisztult a kép.
"Tulajdonképpen az összes szóba jöhető csapattal tárgyaltam. Egyeztettem bmws alakulatokkal, közülük a Wiechersnél és a Proteamnél lett volna lehetőség, de végül nem lett belőle semmi. A BMW-k eddigi teljesítményét látva jobb is; egyelőre nem szerepelnek valami fényesen a WTCC-ben. Elméletileg van szabad autó az RML-nél is, de ők a megfizethetetlen kategóriába tartoznak, úgyhogy mostanra letisztult a kép: vagy a Nika Racing vagy semmi" - mondta Tomi a WorldTouringCarsnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A magyar pilóta tehát azzal a csapattal tárgyal, amely két hete megszerezte első győzelmét Michel Nykjaernek köszönhetően, és az abszolút élmenők közé tartozik az mostani szezonban.
"Én kerestem meg őket azzal, hogy szeretnék egyetlen versenyre beugrani. Kiderült, hogy a Nykjaer által használt Chevrolet mellett van még egy autójuk, amely kiadó a teljes európai szezonra. Korrekt ajánlatot kaptunk tőlük, de csak akkor vállalom be a wtcc-s szereplést, ha ez biztosan nem veszélyezteti az indulásomat a szeptemberi hungaroringi World Series by Renault fordulón. Számomra az az első számú prioritás. Remélem jövő hét végére eldől a dolog, mert előtte mindenképpen szeretnék tesztelni is a Cruze-zal."

Nika_unveil_

Fotó: Eurosport

Tamás elég sok tárgyaláson van már túl, úgyhogy van fogalma arról, milyen, ha az ember csak egy-egy versenyre akar beszállni egy csapathoz.
"Egyáltalán nem könnyű, hiszen mindenki félti az autóját. Ugyanez volt a helyzet a BVM Target Racingnél a WSR-ben. Eleinte igen nehezen mentek a dolgok, aztán miután versenyeztem náluk egy hétvégét már nagyon akarták, hogy maradjak egész évre. Úgy hallottam Wéber Gabinak sem könnyű a helyzete a 2012-es Honda Civic prototípus kapcsán, pedig neki ott van a Zengő Motorsport, ami talán jelent némi segítséget. Azért bízom benne, hogy összejön a dolog; jó lenne három magyar induló a hungaroringi futamon" - tette hozzá Tomi.
Egy biztos, ha összejön a szerződés a Nika Racinggel, akkor a Kiss Pál Tomi egy igazán versenyképes autóval mutatkozhat be a Túraautó Világbajnokságon. Képességeit ismerve pedig egy kis tesztet követően akár valami nagyon szép is kisülhet a dologból. Tessék szépen szurkolni!!!
Fotó: Nika Racing, Kiss Pál Tamás
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21