Kissnorbi_teszz_pr

Fotó: Eurosport

Kiss Norbi ma nagyot alkotott az ETCC első tesztjén, az Unicorse Alfa Romeo 156-osával versenyző pilóta nagy fölénnyel győzött a szívó 2.0 literes géposztályban, és még a sokkal erősebb 1.6 turbós autók felét is megelőzte az első teszten.
Norbi csak nemrég ismerkedett össze az olasz autóval, ám egyből 1.3 másodpercet adott a címvédő Petr Fulinnak, aki már két éve megy a most is használt BMW 320si-vel. Meggyőző, még akkor is, ha tudjuk, bolond, aki túlságosan messzire következtet egy teszt eredményeiből.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
"Az első hatvan perces szuper volt. Próbálgattunk néhány beállítást a csapattal, és kiválóan működött az autó, az eredménnyel pedig nagyon elégedett vagyok" - mondta Norbi a WTCC Blognak.
"Az már az első pillanatban egyértelművé vált, hogy az 1.6 turbós Chevrolet-ket nem lehet megfogni, nem véletlenül lett tavaly az egyikkel világbajnok Yvan Muller. A szívó kétliteresek között viszont úgy tűnik, jók lehetünk."

Kissnorbi_teszt_arc_pr

Fotó: Eurosport

A második teszt már nem alakult ilyen jól, Norbi mindössze négy kört tudott megtenni, így nem derülhetett ki, mennyit gyorsult volna korábbi eredményéhez képest. Aggodalomra viszont semmi ok.
"Eltört az egyik féltengely, amit egyébként is cserélni akartunk már. Előtte viszont még kimentem vele rajtot gyakorolni, hogy ne az újat terheljük, de nem bírta. Holnap még lesz egy szabadedzés, úgyhogy nincs veszve semmi."
Az este során még állítanak egy-két dolgot az Unicorse szerelők, amik tovább javíthatnak az ex-WTCC-s Alfa teljesítményén.
"Változtatni fogunk a váltóáttételen mert a ma használt túl hosszúnak bizonyult. Ezzel biztosan gyorsulunk majd, akár csak az új gumikkal" - zárta Norbi.
A holnapi program 8:30-kor kezdődik az ETCC-seknek, és a mezőnyben Kiss Norbi mellett az MGS Racing színeiben Nagy Norbi is ott lesz a 2.0 literes Chevrolet Cruze-zal.
Fotó: Unicorse
[ad#2]
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48