Amióta a Honda európai motorsport vezetője, William de Braekeleer bejelentette, hogy a japán márka akár öt autót is indíthat 2013-ban, és ebből kettő vagy három privát színekben futhat, szinte mindenki azt próbálja találgatni, hogy mely csapatok jöhetnek szóba. A Honda valószínűleg abban lenne érdekelt, hogy egy tapasztalt WTCC-s istállóval állapodjanak meg, az FIA viszont információink szerint azt szeretné, ha külsős istálló érkezne, hiszen az növelné a mezőny létszámát.
A külsősök közül az embernek egyből a brit Team Dynamics jut az eszébe. A pershore-i csapatot 1991-ben alapították, és két év múlva már privát brit bajnokok lettek a tulajdonos Steve Neal fiával, Matt-tel. Az első években még BMW, Ford, Nissan és Vauxhall is megfordult a műhelyükben, 2004 óta azonban kizárólag Hondával versenyeznek. 2005-ben és 2006-ban privát csapatként megnyerték a BTCC-t a Honda Integrával, és ismét csak Matt Neal-el, majd 2010-ben jött az újabb nagy lépés. A Honda UK állt mögéjük, és azóta hivatalosan gyári csapatként mennek a brit bajnokságban, idén például Honda Yuasa Racing Team néven. Több mint egy éve hangoztatják, hogy beszállnának a WTCC-be, úgyhogy ha külsős csapat érkezik, akkor igen nagy eséllyel ők lesznek azok.
Ha azonban mégis egy jelenlegi WTCC-s istállóval állapodnak meg, azzal valamelyik rivális gyártó ügyfelet veszíthet. Hivatalos sem a Honda, sem a csapatok részéről nincs információ arról, hogy ki jöhet szóba, ám több forrásból is úgy tudjuk, a Bamboo Engineeringet érdekelné a B csapat státusz. Ilyen téren már rendelkeznek tapasztalatokkal, az elmúlt két évben a Chevrolet-nél töltöttek be hasonló szerepkört. Megkeresésünkre azon Richard Coleman csapatvezető úgy reagált, hogy jelenleg nem kívánnak kommentálni semmilyen hírt a csapat jövőjével kapcsolatban.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Olvassa el a teljes cikket az Eurosport oldalán!
Fotó: Bernard Asset és WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00