Honda_paulricard_2

Fotó: Eurosport

Három héttel az idénynyitó marrakeshi hétvége előtt ismét kollektív tesztet tartanak a WTCC gyári csapatai, március 19-e és 21-e között három napon keresztül köröznek majd az autók a spanyolországi Ricardo Tormo versenypályán, Valencia közelében.
Az első közös edzésen a Lada még nem volt jelen, hiszen az oroszok nem készültek el a 2014-es versenyautóval, Valenciában viszont már az új Granta is bemutatkozik, így minden eddiginél teljesebb képet kaphatunk az erőviszonyokról.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
Sőt, ha minden a tervek szerint halad, március végén a Chevrolet is csatlakozik a gyári triumvirátushoz.
A mostani álláspont szerint biztosan ott lesz két Honda, a JAS Motorsport ugyanis korábban már bejelentette, a második kollektív tesztre elkészül Tiago Monteiro gépe is. Citroënből szintén lesz legalább kettő (ennyi ment a Paul Ricardon is), ám azt sem lehet teljesen kizárni, hogy elviszik a harmadik C-Elysée-t is.
A Lada jelenleg egy autóval készült el, ám nem tudni, a többi Granta az építés mely fázisában jár. Egy autóval biztosan ott lesznek az oroszok, de talán a második is elkészülhet, ha már eddig is párhuzamosan dolgoztak.

Lada_granta_tc1_elso

Fotó: Eurosport

A chevy-s csapatok közül a ROAL Motorsport már jelezte, Tom Chilton utazik Valenciába, nemrég pedig Hugo Valente nyilatkozta azt az 'Autósgyorsasági.info'-nak, hogy ő is Spanyolországban próbálja ki először a Cruze-t. Ez meg is felel az RML korábbi vállalásának, a britek ugyanis azt ígérték, két autóval március közepére tudnak végezni, a többi viszont csak közvetlenül a szezonkezdet előtt lehet kész.
A valenciai kollektív teszt várható mezőnye:
- Honda (2 autó)- Citroën (2 vagy 3 autó)- Lada (1 vagy 2 autó)- Chevrolet (2 autó)
A valenciai teszt eseményeiről első kézből értesülhettek majd a WTCC Blogon, hiszen a Honda Hungary-nak köszönhetően én is utazom Spanyolországba!!! :) :) :)
Fotó: WTCC Media
Szólj hozzá a WTCC Blog Facebook oldalán, ITT.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30