Monza

Fotó: Eurosport

Csütörtökön és pénteken nem hivatalos kollektív tesztet rendeznek a WTCC-s csapatok Monzában. A nem hivatalos alatt azt kell érteni, hogy nem a Túraautó Világbajnokság szervezi a gyakorlást, hanem a csapatok "spontán" döntöttek úgy, hogy egy helyszínen tesztelnek az idénynyitó előtt egy héttel. A WTCC-s istállókat végigkilincselve a Túraautó Hírblog összeállította, hogy kikre lehet számítani a következő két napban a Monzai pályán.
Biztosan tesztelni fog a Honda gyári csapata, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro is a 2013-as Civic-kel köröz majd. Nem lesz viszont ott Monzában a Zengő Motorsport. A magyar istállónak ismét lehetősége lett volna a 2012-es autóval gyakorolni, ám ők inkább az új Civic építésére koncentrálnak. Egyelőre még dőlt el, hogy autóba ülhet-e Michelisz Norbi a szezonnyitó előtt.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
3 ÓRÁJA
A chevrolet-s csapatok közül várhatóan csak a Nika Racing megy Monzába, a svédek azonban kérdésünkre megerősítették, hogy ott lesznek. Az RML és a Bamboo egyelőre nem válaszolt, ám a szervezők nem számítanak a jelenlétükkel. A SEAT-tal versenyző istállók közül ott lesz Monzában a Campos Racing (Fernando Monje és/vagy Hugo Valente), valamint Pepe Oriola is a Tuenti Racinggel. Az All-Inkl Racing azonban várhatóan távol marad, bár még szintén nem reagáltak a megkeresésünkre.
A bmw-s istállók közül tesztel Monzában a PB Racing (Stefano D'Aste), a ROAL Motorsport (Tom Coronel és Darryl O'Young) valamint a néhány napja bejelentett Anome Racing is, Jean-Philippe Dayraut-val. Ezen kívül Charles Ng megerősítette, hogy az Engstler Motorsport is ott lesz csütörtökön és pénteken. Az első nap a hongkongi és Franz Engslter köröz majd, pénteken pedig az istálló ETCC-s versenyzői is csatlakoznak hozzájuk. A Proteam szintén megerősítette a Túraautó Hírblognak, hogy Mehdi Bennani ott lesz a monzai teszten, Dominik Greiner (Wiechers) azonban arról számolt be, hogy a várható rossz időjárás miatt ők inkább a műhelyben készülnek a szezonnyitóra.
Érdekesség, hogy a kollektív tesztet leginkább szorgalmazó Lada sem megy Monzába, ezt Ivanov Ivántól, a Lada Sport Europe vezetőjétől tudjuk.
A következő két nap során a lehető legrészletesebben próbálunk majd beszámolni a monzai eseményekről.
Fotó: Monza
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30