Campos_arg_box

Fotó: Eurosport

Az ünnepek alatt hivatalosan is bejelentette 2014-es WTCC programját a spanyol Campos Racing. A legtöbb részlet már korábban is ismert volt, az alakulat két új fejlesztésű Chevrolet Cruze-t vesz bérbe az RML-től, amelyet Hugo Valente és Dusan Borkovic vezet majd.
Újdonság viszont, hogy a TC1-es Chevyk mellett az idei autóknak fenntartott  TC2-es géposztályban is ott lesz a Campos, egyelőre ismeretlen számú SEAT Leónnal. Borkovic eredetileg egy ilyen autóval indult volna a WTCC-ben, ám a chevys lehetőségre nem tudott nemet mondani.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
A szerb lelkendezését korábban már olvashattátok a WTCC Blogon, most Valente is megfutotta a kötelező köröket.
"Nagyon örülök, hogy a Campos Racingnél maradhatok, hiszen ez egy igen tapasztalt csapat. Rendkívül izgatottá tesz, hogy egy új fejlesztésű Chevrolet Cruze-zal versenyezhetek majd" - mondta Valente az 'fiawtcc.com'-nak.
"Tavaly rengeteget tanultam a SEAT-tal, most pedig szeretnék tovább fejlődni egy még gyorsabb autóval, annak ellenére, hogy kevés tesztlehetőségünk lesz."
Valente 2012-ben, Sanghajban mutatkozott be a WTCC-ben, majd idén a Hungaroringen csatlakozott ismét a mezőnyhöz. A magyar hétvége után Moszkvát és Suzukát leszámítva minden versenyen ott volt.
"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Yvan Muller és Sebastien Loeb után én lehetek a harmadik francia a mezőnyben. A Citroeneket nagyon nehéz lesz megverni, de az a célom, hogy rengeteget tanuljak, és egyre többször bekerüljek a Q2-be."
"A fordított rajtrácsos futamokon pedig bármi megtörténhet..." - zárta Valente.
Az RML valószínűleg március elejére készül el az első Chevrolet-kkel, és mivel a francia kötelezte el magát először a brit csapat programja mellett, övé lesz a legelső TC1-es Cruze.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22