Tegnap már beszámoltunk arról (ITT), hogy a Honda gyári csapata túl van a suzukai bemutatkozás előtti utolsó teszten, melyre Japánban, a Sugo versenypályán került sor. Tiago Monteiro és a csapat két napot töltött  a Murata közelében található sportlétesítményben, ahol még egyszer tüzetesen átvizsgálták a Civicet, és kipróbálták az eddig kidolgozott beállításokat is.
Suzukában ugyanis már nem szabad hibázni, hiszen rajtuk lesz a világ szeme. Nem véletlenül, a WTCC 2005-ös rajtja óta ez az első alkalom, hogy egy komoly gyártó csatlakozik a mezőnyhöz (a Lada 2009-es próbálkozását nem nevezném annak, a Volvo pedig nem volt 100%-ig gyári alakulat, ahogy jelenleg a Ford sem az). A Chevrolet, a SEAT és a BMW is a kezdetektől fogva ott van a világbajnokságon.
"Eredményes teszt volt, az autó jól működött, így Tiago sokat dolgozhatott az időmérős és a versenybeállításokon" - mondta Alessandro Mariani, csapatvezető a WTCC hivatalos honlapjának.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
"Szeretnénk már végre látni, hogy hol állunk. Rengeteg teszten vagyunk túl, de természetesen még mindig tudnánk mit csinálni. Ez mindig így megy. Az előttünk álló versenyeket ezért inkább további teszteknek tekintjük. Azután ott lesz a teljes tél, hogy felkészüljünk a 2013-as szezonra. Nagyon izgatottan várom a jövőt, ami rám vár a Hondánál" - nyilatkozta Monteiro az Eurosportnak.
Fotó: Bernard Asset
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22