Bármennyire is szereti a túraautózást, 2021-ben kénytelen lesz távol maradni ettől a műfajtól Nicky Catsburg, mert az állandóan átalakuló versenynaptárak miatt nem tudja felelőségteljesen beilleszteni a programjába. 


A holland pilóta az idén bemutatkozó elektromos sorozatban, a PURE ETCR-ben indulhatott volna, ám mivel emellett a BMW és a Corvette is alkalmazza, lehetetlen lett volna megoldani a három programot ütközés nélkül.
"Az volt a célom, hogy idén a Hyundai színeiben induljak az ETCR-ben, de sajnos az időpontütközések miatt nem tudnék eleget tenni az ígéreteimnek. Még mindig jó a kapcsolatom a Hyundai-jal, de nem lenne sok értelme ezt megpróbálni 2021-ben, mivel állandóan változnak a versenynaptárak" -
mondta Catsburg a TouringCarTimes-nak.
WTCR
Ha egynél többször látnád Michelisz Norbiékat, most itt az alkalom
26/01/2022 15:59
Michelisz Norbi márkatársa tavaly az Engstler Motorsport színeiben indult a Túraautó Világkupán, ám az első két hétvége után több versenyen már nem vett részt. Ez részben a GT-s kötelezettségek, részben viszont egy koronavírus fertőzés miatt alakult így. 
"Sajnos nem tudnám megadni nekik azt az elkötelezettséget, amit egy gyártó megérdemel, ha alkalmaz valakit. Emiatt alakult úgy, hogy idén szabadságra megyek a túraautózásból."
Catsburg viszont leszögezte, még mindig nagyon szereti ezt a műfajt, és ha 2022-re stabilizálódik a nemzetközi helyzet, mindenképpen vissza akar térni. 
"Ha visszaáll a normális állapot, remélhetőleg visszatérhetek a túraautózáshoz, mert nagyon szeretem, és sok örömöt okoz. Abban is bízom, hogy a Hyundai-nál lesz rá lehetőségem, mivel jól éreztem magam náluk. Meglátjuk, mit hoz a jövő"
- zárta Catsburg. 
A Hyundai hivatalosan még nem jelentette be 2021-es túraautóprogramját, így azt sem tudni, hány autóval és kikkel indul a WTCR-ben illetve a PURE ETCR-ben. Úgy tudjuk, még Michelisz Norbi sem írta alá 2021-es szerződését a koreai márkával. 
Persze idő van bőven, hiszen az új szezon csak júniusban indul a Nordschleifén. 
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00