Mégsem indul el hazája WTCC futamán Nikolay Karamyshev, a Túraautó Európa-bajnokság TC2T (1.6 turbós) kategóriájának listavezetője inkább az ETCC-re koncentrál, és csak a szezon végi ázsiai futamokra száll be a világbajnokság küzdelmeibe.
A kurszki pilóta eredetileg egy SEAT Leónnal vágott volna neki a Moszkvai futamnak, és a Yokohama kupába szerezhetett volna pontokat, ám végül úgy döntött, fájó szívvel, de kihagyja hazai versenyét.
Helyette kicsit áttervezte a 2014-es programot.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
21 ÓRA
"Több ok miatt döntöttem így. Először is, a TC2-es gépek lemaradása túlságosan nagy a WTCC-ben, szinte láthatatlanok a mezőnyben. Másrészt, a moszkvai pálya karakterisztikája miatt a SEAT-tal lehetetlen lett volna harcba szállni a BMW-k ellen. Harmadrészt pedig már bérbe adták másnak a Leónt, amellyel indultam volna" - mondta Karamyshev az Autosportnak.
Moszkva tehát ugrott, ám az orosz versenyző így összpontosíthat az ETCC-re, amelynek következő állomását június 22-én Spaban rendezik. Az ázsiai versenyekre pedig már azzal a Chevrolet Cruze-zal nevezhet be, amellyel jelenleg vezeti az EB-t, és amellyel tavaly Yvan Muller megszerezte negyedik világbajnoki elsőségét.
"Innentől kezdve a legfontosabb cél, hogy megnyerjem az Európa-bajnoki címet. Utána pedig megyünk tovább ezzel a géppel, hiszen a szabályok szerint az ázsiai futamokra is benevezhetünk a tavalyi WTCC-s autóval. Leginkább Makaóra készülök, már régóta szeretném ott kipróbálni magam" - zárta az orosz.
Karamyshev tavaly két WTCC fordulón (Moszkva és Portó) állt rajthoz egy SEAT Leónnal, legjobb eredményét pedig Portugáliában érte el, amikor mindkét futamon 16. lett. Az ETCC-ben jelenleg 14 pontos előnnyel vezet Igor Skuz előtt.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22