Karamishev_Rus_arc

Fotó: Eurosport

Nikolai Karamishev továbbra is nagyon komolyan gondolja a WTCC-s szereplést. Az orosz pilóta tavaly két futamon állt rajthoz egy Campos SEAT-tal (Moszkva és Portó), legjobb eredménye pedig két 16. hely volt. Idén dupla programot tervez, hiszen szeretne tökéletesen felkészülni egy 2015-ös teljes évadra.
Karamishev az Autosport magazinnak elárulta, idén három világbajnoki futamon áll majd rajthoz egy TC2-es SEAT Leónnal, amelyből az egyik szinte biztosan a moszkvai hétvége lesz.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
"A télen átépítettük a TDi Leónunkat, amely most már megfelel a TC2-es előírásoknak. Elsősorban az európai pályákat szeretném megtanulni, mielőtt 2015-ben belevágok egy teljes WTCC-s szezonba" - mondta Karamishev az Autosportnak.
Az orosz közben az ETCC futamain is ott lesz, és a lehető legjobb technikát vásárolta meg az EB-re, megvette Yvan Muller tavalyi bajnokautóját az RML-től.
"Futamgyőzelmeket akarok szerezni vele, és harcban lenni a bajnoki címért. Az ETCC mezőny színvonala jelentősen emelkedni fog, mivel több privát WTCC-s csapat is ott folytatja majd" - tette hozzá Karamishev, aki tavaly egy versenyt nyert az SMT kategóriában.
Csapattársa az ukrán Igor Skuz lesz, aki szintén ütős autót vásárolt, ő Alain Menu korábbi Chevy-jére csapott le.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23