Valente_Hun_seat

Fotó: Eurosport

Az Autosport értesülése szerint a Túraautó Európa-bajnokságon szereplő Nikolaj Karamisev vezetheti a Campos Racing második számú SEAT Leónját a júniusi moszkvai és az azt követő portói WTCC fordulón. A spanyol csapatnál Fernando Monje egész éves programot teljesít, Hugo Valente azonban csak hat fordulóra írt alá.
Az orosz pilóta tavaly megnyerte a Super Production kategóriát az ETCC-n, igaz csak ketten indultak a géposztályban. Idén egy kupás SEAT-tal Ifj. Ficza Ferenc és Nagy Norbert ellenfele a SMT (Single Make Trophy) kategóriában, és két forduló után egy győzelemmel a második helyen áll.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
"Eredetileg egy másik versenyző volt képben a Camposnál, de neki anyagi gondjai támadtak. Két versenyre szóló megállapodást kötöttünk, Oroszországra és Portugáliára. Van némi tapasztalatom a turbódízel Leónnal, de a tervek szerint még tartunk egy tesztet, ahol jobban összeismerkedhetek a benzines változattal is" - mondta Karamisev az Autosportnak.
"Nem csak az lesz a célom, hogy eljussak a kockás zászlóig. Tudom, hogy a bajnokság élmenői nagyon gyorsak, de mindent meg fogok tenni azért, hogy versenyben legyek a kisebb csapatokkal."
"Jól ismerem a pályát, hiszen tavaly már versenyeztem itt az orosz bajnokságban, és ez nagy segítséget jelent majd" - zárta Karamisev.
Bár az orosz pilóta szavai arra utalnak, hogy a megállapodás már megszületett, az Autosport úgy tudja, még Igor Skuz is esélyes a második Campos Leónra. Az ukrán versenyző az ETCC-ben is a spanyoloknál versenyez, és korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy idén rajthoz állhat néhány WTCC fordulón.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28