Karamyshev_Porto_Seat

Fotó: Eurosport

Nyikolaj Karamisev két 16. hellyel zárta a múlt hétvégi portói WTCC fordulót, ami a többi seat-os versenyző (Rob Huffot leszámítva) teljesítményét látva egyáltalán nem rossz eredmény. Főleg, hogy az orosz pilóta kicsit mellényúlt a kvalin, és ezzel saját életét nehezítette meg.
"Az időmérőn a boxból kifele jövet valamit megnyomtam, amitől a motor takarékos üzemmódba kapcsolt, és akármit csináltam, sehogy sem sikerült visszaállítani. Az elektronika leszabályzott. Kár érte, mert ezen a pályán kifejezetten nehéz előzni, még a korábbi világbajnok Gabriele Tarquini sem nagyon jutott előre a második futamon" - idézi Karamisevet a Championat.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Ettől függetlenül a Campos Racing orosz pilótája élvezte a portugáliai hétvégét, és különösen annak örült, hogy megúszta a baleseteket.
"Elégedett vagyok, egy izgalmas és hasznos hétvége volt. Sikerült egyben tartanom az autót, ami ezen a pályán már önmagában nagy dolog. Volt egy veszélyes pillanat az egyik edzésen, amikor két kerékre állt a kocsi, de olcsón megúsztam. Kicsit nekimentem a gumifalnak, és csak a lökhárítót kellett cserélni."
Egyelőre bizonytalan Karamisev rövid távú jövője a WTCC-ben. A Camposnál a további futamokra is van hely, ám nem biztos, hogy az orosz szponzorai felkészültek a tengerentúli futamok költségeire. 2014-gyel kapcsolatban viszont nincs semmi kétség.
"Már biztos vagyok benne, hogy jövőre vissza akarok térni a világbajnokságra" - zárta Karamisev.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05