A Cyan Racing Lynk & Co versenyzője a dél-kelet Franciaországban, a német határ közelében található Circuit de l’Anneau du Rhin névre hallgató pálya egyik részének keresztapja lett néhány napja.

Ehrlacher elsősorban a saját régiójának szerzett dicsőséggel érdemelte ki ezt a megtiszteltetést, hiszen a fent említett pálya alig harminc kilométerre található az ő és Yvan Muller szülővárosától, Mulhause-tól.
A Circuit de l’Anneau du Rhin privát összefogás nyomán épült meg, de nem kis nevek tettek bele pénzt és energiát. Egy helyi gyártulajdonos, Marc Rinaldi volt a kezdeményező, bevonva fiát, Francois-t, és az ő feleségét, Caroline Bugattit, aki történetesen a legendás márkát alapító Ettore Bugatti unokája. A projektben ezen kívül a Spengler-család is részt vett, ahonnan a 2012-es DTM-bajnok Bruno Spengler neve lehet ismerős.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
A 4 kilométer hosszú kört a Paul Ricard versenypálya inspirálta, és egyes részei kifejezetten hasonlítanak is rá. 2011 óta a francia autósport (FFSA) és motorsport (FFM) szövetség jóváhagyásával is rendelkezik, így két és négy keréken is lehet itt versenyt rendezni.
Az Elzászi Autóklub szervezésében pedig rendszeren tartanak nyílt napokat is, ahol Ferrarik, Lamborghinik, Bugattik és hozzájuk hasonló finom műszaki csodák, illetve tulajdonosaik jelennek meg.
A pálya idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, és ebből az alkalomból múlt hétvégén nagyszabású autós eseményt rendeztek, amelyen a régió másik világhírű pilótája, Sebastien Loeb is részt vett.

A Yann Ehrlacher-kanyar

Fotó: From Official Website

Itt avatták fel hivatalosan a Yann Ehrlacher kanyart, amelyre a WTCR tavalyi bajnoka a logóját is felfesthette.
Kíváncsiak vagyunk, eljön-e a nap, amikor a Hungaroring vagy a Pannóniaring egyik kanyarját Michelisz Norbiról keresztelik majd el?
Most
Michelisz Norbi győzelmével zárult a csehországi hétvége - videó
10/10/2021 18:20
Pau
Michelisz Norbi: nem esett nehezemre elengedni Vernay-t
3 ÓRÁJA