Basseng_Jpn_seat_hatulrol

Fotó: Eurosport

Bekövetkezett, amit már egy ideje sejteni lehetett, új autó hiányában jövőre nem indul a WTCC-ben a mezőny egyik legprofibb (bár még tapasztalatlan) csapata, a német All-Inkl.com Racing. René Münnich alakulata korábban az új SEAT Leónnal, később pedig az felfrissített RML Chevrolet-vel szeretett volna a világbajnokságon maradni, ám mostanra eldőlt: 2014-ben szünetet tartanak.
Egy korábbi cikkben már beszámoltam róla, hogy az All-Inkl.com-nál rendelkezésre állnak a szükséges anyagi források, szeretnének is a WTCC-ben maradni, de egyszerűen lehetetlen új autót szerezni 2014-re. A mostani technikák számára fenntartott "B osztály" pedig nem túl vonzó egy sikerre éhes csapat számára.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
"Jövőre biztosan szünetet tartunk" - árulta el röviden és tömören a 2014-es terveket a Motorsport-Totalnak Marc Basseng, aki a csapat menedzsere és pilótája is egyszemélyben.
Ha pontosan akarunk fogalmazni, akkor az istálló teljesen nem tűnik el a WTCC-ből, René Münnich csapattulajdonos ugyanis néhány futamon valószínűleg rajthoz áll majd egy mostani fejlesztésű SEAT-tal, csak az élvezet és a tapasztalatszerzés céljából.
"René talán egy vagy több európai futamon ott lesz" - erősítette meg Basseng.
Az új szabályok előre hozatalával a Citroent ugyan sikerült bevonni a WTCC-ben, ám ahogy azt megjósoltuk, a privát csapatokra hatalmas terhet ró a hirtelen átállás. Egy év hosszú idő, úgyhogy csak remélni tudom, hogy az All-Inkl.com 12 hónap múlva is ugyanilyen biztos lesz a visszatérésben. Nagy hiba lenne végleg elveszíteni egy ilyen erős és profi csapatot.
Ami a másik két pilótát illeti, Basseng valószínűleg GT versenyeken indul majd (tavaly GT világbajnok lett), Rob Huff pedig várhatóan Sanghaj után jelenti be, merre tovább. A boxutcai pletykák egyre többször emlegetik a Ladát vele kapcsolatban.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22