Michelisz_Hun_honda_sik

Fotó: Eurosport

Eldőlt, vége a várakozásnak! Magyarország egyik legnépszerűbb sportcsapata meghozta a döntést, amire sok tízezer rajongó várt - talán nem túlzás ezt állítani - lélegzetvisszafojtva. Végül győzött a realitás, Zengő Zoli és csapata elengedte a második Hondát, és 2014-ben is egy autóval valamint Michelisz Norbival indulnak a WTCC-ben.
Tudtuk, hogy nagyon komoly anyagi és szakmai terhet jelentene egy második autó, és azt is, hogy a csapat csak akkor vállalja be, ha azzal egyértelműen segíthetik Norbit a világbajnoki cím elérésében. Úgy tűnik, a 'költségek + szakmai kihívások' kontra 'második autó előnyei' egyenletben most az előbbi győzött.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Információink szerint a Honda az ősz során folyamatosan nyomást gyakorolt a Zengő Motorsportra, hogy minél hamarabb hozza meg a végső döntést a második autóval kapcsolatban. Ez érthető is, hiszen hamarosan kezdődik a Civic összerakása, amelyben az új szerelőgárdának is részt kell vennie.
Wéber Gabi az ország összes kövét felforgatta, de úgy tűnik, nem sikerült előteremteni a szükséges anyagiakat, és ezek szerint olyan tehetséges külföldi pilóta sem akadt bele a hálóba, aki hozott volna egy zsák pénzt, de közben egyből képes lett volna hatékonyan együtt dolgozni Norbival.
Most lehetnénk csalódottak, de ne legyünk! Továbbra is egy magyar csapaté a WTCC jelenlegi egyik legjobb autója, a figyelmet és az erőforrásokat Norbira lehet összpontosítani, és jövőre már tényleg a világbajnoki cím lesz a tét. Én nem hiszem, hogy a Citroen egyből agyonver mindenkit, a Honda sem tette idén. Talán jobb is, hogy így alakult...
A szállingózó hírek szerint egy nem fakezű, de komoly anyagi háttérrel rendelkező pilóta (valószínűleg Bennani) kaphatja meg a negyedik Civic-et, aki szerintem jövőre nem lesz veszélyes Norbira. De várjuk ki a végét, egyelőre annyi biztos, hogy 2014-ben egy Hondával és Michelisz Norbival indul a Zengő Motorsport. És milyen jó ezt már októberben biztosan tudni.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22