A FIA Fellebbviteli Bírósága kitűzte Dusan Borkovic ügyének tárgyalási időpontját, a szerb pilóta szeptember 26-án, azaz jövő pénteken utazik Párizsba, ahol a Termas de Río Hondoban rá kiszabott büntetés felülvizsgálatát szeretné elérni.
Borkovic a 14. helyről indulva nyolcadikként ért célba a második argentínai futamon, ám a felügyelőtestület később kizárta a versenyből, mivel a leintés utáni műszaki átvizsgáláson kiderült, a szerb által használt Chevrolet Cruze megbukott a hasmagasság vizsgálaton.
Csapata, a Campos Racing azonban fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, mivel véleményük szerint bizonyítani tudják, hogy az autó nem szabálytalan hasmagassággal versenyzett, hanem egy futam közben történt baleset miatt került a fenéklemez a megengedettnél közelebb a talajhoz. Ez esetben nem terhelné felelősség a csapatot és a pilótát.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Borkovic nem szívesen mondana le a Termasban megszerzett négy pontról, mivel az erős kezdés után (Marrakesh - 6., Paul Ricard - 7.) az utóbbi hétvégék során csak ritkán tudta beverekedni magát a top10-be. A franciaországi verseny óta egyedül Spa-ban jött össze a pontszerzés, ahol kilencedikként intették le az első versenyen.
A tárgyalás jövő pénteken délelőtt 10 órakor veszi kezdetét az FIA párizsi székházában.
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23