Marrakesh_general

Fotó: Eurosport

Az FIA Motorsport Világtanács jóváhagyta a 2014-es WTCC naptárt, amely most már hivatalosan is a marrakeshi hétvégével indul április hatodikán, és szokás szerint Makaón ér véget november 16-án.
Az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is 12 helyszínre látogat el a Túraautó Világbajnokság, a szezon első hét futamát Európában (pontosabban egyet Észak-Afrikában) rendezik, a maradék hatot pedig Amerikában és Ázsiában szórták szét.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
2009 után először ismét kikerül a naptárból Monza, amely az elmúlt két év során az idénynyitó helyszíne volt. 2005 után azonban visszatér Spa-Francorchamps, és a Citroen érkezésének köszönhetően újra lesz franciaországi forduló, a Paul Ricardon, ahol először rendeznek majd WTCC versenyt. Franciaországba utoljára 2009-ben látogatott el a mezőny, amikor a legendás paui utcai pályán garázdálkodott a társaság.
Változás még, hogy egy héttel későbbre került a sonomai forduló, Suzuka és Sanghaj pedig helyet cserélt egymással.
A Motorsport Világtanács jóváhagyása ellenére még mindig elég sok a csillag a naptárban, ám reményeink szerint idén nem lesz akkora a bizonytalanság mint egy éve, amikor még a szezonkezdet után is módosítottak a programon.
A 2014-es WTCC naptár:
Április 6. – Marrakesh *Április 20. – Paul Ricard *Május 4. – HungaroringMájus 11. – SzlovákiaringMájus 25. – SalzburgringJúnius 8. – Moscow Raceway *Június 22. – Spa-Francorchamps **Augusztus 3. – Termas de Río Hondo *Szeptember 14. – Sonoma *Október 12. – Sanghaj *Október 26. – SuzukaNovember 16 – Makaó *
* - A nemzeti szövetség jóváhagyása még hiányzik.** - Hiányzik a megállapodás a promóterrel.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32