Lopez_tc2000

Fotó: Eurosport

A későig dolgozókhoz még el sem jutott a hír, hogy idén Argentínába is ellátogat a Túraautó Világbajnokság mezőnye, máris itt az újabb bejelentés, mely szerint lesz argentin versenyző is a mezőnyben. A "majdnem forma-1-es" pilóta José María Lopez Twitter-oldalán jelentette be, hogy rajthoz áll hazája WTCC fordulóján.
Lopez 2003-ban robbant be igazán az európai köztudatba, amikor megnyerte a WSR (egyik) elődjét, a Forma-Renault V6 sorozatot. Szerepelt a GP2 első évadjában, sőt, futamot is nyert 2005-ben, illetve tesztelt a Renault F1-es csapatánál.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
6 ÓRA
Ülést azonban nem kapott a száguldó cirkuszban, így inkább hazatért, és degeszre nyerte magát az argentin túraautó bajnokságban, a TC2000-ben. 2008-ban és 2009-ben is ő lett a bajnok a Honda színeiben, tavaly pedig a privát PSG16 istállóval nyert, úgy, hogy az év első három futamán még alig szerzett pontot a FIAT Linea-val, később azonban váltott, és egyhuzamban négy versenyen győzött a Ford Focusszal.
Közben 2010-ben volt még egy emlékezetes közjáték, hiszen az alakuló USF1 csapat egyik pilótájaként ismét a Forma-1 közelébe került, ám az amerikai istállóból végül nem lett semmi, Lopez pedig maradt a túraautóknál.
"Büszke vagyok arra, hogy ismét képviselhetem a hazám színeit, és hálás vagyok az ACA-nak és a termas de rio hondoi WTCC futam szervezőinek, hogy bíztak bennem, és összehozták ezt a lehetőséget. Még sok részletnek kell a helyére kerülnie, de azt megígérhetem, hogy ezúttal is mindent megteszek, hogy méltóképp szerepeljek argentin színekben" - írta Lopez a Twitter-oldalán.
Egyelőre viszont még azt sem tudni, melyik csapatnál és milyen autóval indul majd a háromszoros argentin bajnok. Lehetőség akad bőven. Van szabad Chevrolet az RML-nél és a Nika Racingnél is, a svédek egyébként már versenyeztek is argentin pilótával, mikor 2010-ben Leonel Pernía indult náluk Monzában. SEAT-ból is van elérhető, például a Camposnál vagy a Special Tuning Racingnél. És BMW-t is kaphat, ha azt szeretne, információink szerint a Wiechers Sport és az Anome is rendelkezik szabad 320 TC-vel.
És ha már említettük, hogy tavaly Forddal lett bajnok, ne hagyjuk ki a Rotek Racing programját sem, akik két Focusszal tervezek visszatérni a VB-re. Bár eddig úgy volt, hogy ők csak Sonomában érkeznek, de ki tudja...
A Honda és a Lada viszont kizárható; Civicből nincs több (hacsak nem vetik be a 2012-es prototípust), a Lada pedig egyelőre nem akar több versenyzőt, inkább a problémák megoldására fókuszálnak.
Fotó: motormario.com
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05