A Túraautó Világkupa 2021-ben visszatér Olaszországba, ám a korábban látott helyszínek helyett egy új pályát látogat meg. Az alaposan felújított Adria Raceway-en még sosem járt a mezőny, ám a most nyilvánosságra kerülő felvételek alapján szórakoztatónak ígérkezik a bemutatkozás. 


Az Adria Raceway alapból sem egy régi kör, 2002-ben húzták fel, ám meglehetősen szűk kialakítása, és mindössze 2.7 kilométeres hossza miatt mostanáig inkább csak helyi versenyeknek, és kisebb nemzetközi eseményeknek adott otthont.
Tavaly viszont megszületett a döntés az alapos átalakításról, amivel egészen úgy szakaszok kerültek be a vonalvezetésbe, a táv pedig ennek köszönhetően négy kilométeresre nőtt. Az eredeti tervek szerint tavaly itt rendezték volna a WTCR idényzáróját, ám a koronavírus járvány miatt az építkezéssel nem lehetett az előre eltervezett ütemben haladni.
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
Ami nem jött össze 2020-ban, az sikerülhet idén: a Túraautó Világkupa naptára szerint a mezőny július 30 és augusztus 1 között avatja fel az Adria Racewayt.
A munkálatok zajlanak, és ahogy a Motorionline olasz oldal által talált és közzétett videóból látszik, szépen alakul a vonalvezetés. A módosított kialakítással egyelőre nincs tele az internet, viszont nemrég ezen a pályán rendezték az Adria Rally Show-t, melynek dokumentációjából kiderül, hogy változik a nyomvonal. 
Íme az eredeti, 2.7 kilométeres vonalvezetés: 

Adria-régi-vonal.jpg

Fotó: Eurosport

Ez pedig az épülőfélben lévő átalakított nyomvonal:

Adria-uj-vonal.jpg

Fotó: Eurosport

Jól látható, hogy az első kanyar után egy részen a régi vonalvezetést használja a pálya, majd következik egy teljesen úgy, egymásba hajtogatott egyenesekből álló szakasz. Az utána következő, szintkülönbségekkel is feldobott csikicsuki elég izgalmasnak tűnik, majd a pálya utolsó része ismét visszatér az eredeti vonalvezetéshez. 
Ahogy említettük a fotók mellett egy videó is előkerült az épülő pályáról, amely a célegyenest leszámítva a teljes kört bejárja. 
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00
WTCR
Tassi Ati idén csapatot vált a WTCR-ben
14/01/2022 09:31