A Túraautó Világbajnokságon szereplő Arena Motorsport (Team Aon) közzétette az első képet a Ford Focus új, különleges kiadású sportváltozatáról, a Focus WTCC Limited Edition-ről, és azt is bejelentette, hogy az autó hivatalos bemutatóját november 18-án tartják Makaóban. A közleményből továbbá kiderült, hogy az új Focus lesz a WTCC idényzárójának hivatalos felvezető autója.
Az 1.6 turbós motort a Mountune Performance építette, ugyanaz a cég, amely a WTCC-ben és a WRC-ben szereplő Fordok blokkjáért felel, a felnik pedig a Team Dynamics speciális alumínium-magnézium ötvözetből készült termékei. Magát a kocsit az Arena Motorsport fejlesztette ugyanazon az angliai bázison, ahol a WTCC-s autók készülnek. Ennél több információt csak a makaói bemutatón árul el a gyár.
"Nagyon tetszik ez a projekt, hiszen ez egy új marketing ötlet, amivel egy márka promótálni tudja magát, a tényleges terméket, amit elad, és a bajnokságot is. A WTCC örömmel kérte fel az Arena csapatot, hogy ez az autó legyen Makaón a hivatalos felvezető kocsi. Kifejezetten örülünk annak, hogy az Arena elkötelezte magát a limitált szériás Ford Focus WTCC utcai autó építése mellett. Különösen azért, mert a korábbi hasonló kísérletek nagyon sikeresek voltak, bár csak az európai piacra terjedtek ki. Ezt az autót viszont a globális színtéren fogják értékesíteni" - mondta Marcello Lotti, a WTCC első embere.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY ÓRA
"Boldog vagyok, hogy a WTCC egy új limitált kiadású utcai Focust inspirált, ami meghívást kapott Makaóra, ahol a verseny hivatalos felvezető autója lesz. Szeretnék külön köszönetet mondani ezért a bajnokság általános menedzserének, Marcello Lottinak. A sportkocsik kedvelőit igazán elkényezteti majd a Ford Focus WTCC Limited Edition. Az autó a projekt elején felállított összes elvárásunknak megfelel" - tette hozzá Mike Earle, az Arena Motorsport csapatfőnöke.
Ahogy egy korábbi cikkünkben már kifejtettük, az Focus WTCC megalkotása erős utalás arra, hogy a Ford komolyan veszi a Túraautó Világbajnokságot, ellenkező esetben nem áldoztak volna komoly pénzeket egy kocsira, amelynek neve szándékosan tartalmazza a bajnokság nevét is. Tartsátok nyitva a fületeket. :D
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Team Aon
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00