Visszatérve rövidke nyári pihenésemből ismét belevetem magam a WTCC hírek tengerébe, bár a következő két hétben az olimpia jelent majd némi akadályozó tényezőt. De lássuk a lényeget. A Honda ma bemutatta a HR412E kódnévre hallgató 1.6-os turbómotorját, amely a Suzukában debütáló új S2000-es Civicet hajtja majd.
"A belső égésű motorok technikai fejlődésében a hőmérséklet hatékony kezelése az egyik legfontosabb irány. Ez alól a versenymotorok sem képeznek kivételt. A HR412E kódjelű motor is ezt figyelembe véve készült, nagyobb hatékonyságra törekedtünk" - kezdte Daiszuke Horiucsi, a Honda R&D fejlesztési vezetője.
"A HR412E a nagy teljesítményű Honda motorok egy új generációját jelenti. Az R&D Tocsigiben található központjában minden mérnök keményen dolgozott azon, hogy jól vezethető blokkot készítsen a versenyzőinknek, amely a teljesítmény terén sem köt kompromisszumot. Hisszük, hogy azok a fejlesztések, amelyek ehhez a forradalmi motorhoz vezettek idővel a utcai autóink hatékonyságát is növelik majd" - tette hozzá a japán szakember.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A Honda tehát máris megkezdte a WTCC-ben rejlő marketing lehetőségek kiaknázását, amelyet csak fokozni fognak a jövőben. Az új motor egyébként nemrégiben megérkezett a J.A.S Motorsport olaszországi bázisára, ahol hamarosan "összeházasítják" a sasszéval. A Honda idén három versenyen indul a Civicel, melyeken Tiago Monteiro ül az autóba, jövőre pedig Gabriel Tarquinivel kiegészülve alkotják majd a japánok gyári csapatát.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21