A hétvégén a marokkói Moulay al Hassan rendezik a WTCC második fordulóját. Immáron negyedik alkalommal látogat a sorozat a Marrakesh déli külvárosában található helyszínre, és bár a legtöbben izgalmas párharcokra számítanak a résztvevőktől, a statisztikák érdekes olvasmányként szolgálhatnak az RML által épített Chevrolet Cruze-zal versenyzőknek.
A korábbi RML-es csapattársak, Rob Huff, Alain Menu, valamint Nicola Larini, már mindannyian megízlelhették a pezsgőt a rendkívüli pontosságot követelő pályán, a jelenlegi éllovas Yvan Muller pedig tavaly megnyerte mindkét futamot, és további trófeákkal szeretné gazdagítani gyűjteményét.
“Monza tökéletes kezdet volt – úgy jöttünk el, hogy megnyertük mindkét versenyt, és vezetjük a bajnokságot. Ennyire kevés téli tesztelés után ez több, mint amire számítottunk az első forduló előtt. A siker hatalmas löketet adott az egész csapatnak, aminek köszönhetően pozitívan és további jó eredmények reményében indultunk Marrakesh-be. A marokkói pálya egy lenyűgöző helyszín, ahol általában hihetetlen hangulat szokott uralkodni. Errefelé imádják a WTCC-t, és általában élvezetes versenyeket láthatnak a nézők. Az eddigiekből kiindulva a Cruze-oknak fekszik a pálya, úgyhogy mindenképpen a lehető legtöbb pont megszerzése lesz a célom” – mondta Muller.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
Új RML-es csapattársa, Tom Chilton számára ez lesz a második látogatás a “vörös városba” (Al Hamra), és miután egy monzai második hellyel magasan felülmúlta egyéni legjobbját, az AON által támogatott brit pilóta szintén ígéretes hétvégének néz elébe.
“2012-ben itt értem el addigi legjobb eredményemet egy hetedik hellyel, szóval tartogat néhány szép emléket (és talán némi szerencsét is) ez a hely számomra. Élvezem az itteni versenyeket, ahogy végig kísértenek a betonfalak, és egy apró hibáért is nagy árat kell fizetni. Ez a pálya arról szól, hogy tudsz-e egyszerre gyorsan, tisztán, és elhivatottan vezetni. Élvezetes feladat lesz a Cruze-zal versenyezni a trükkös sikánokon, a lassú hajtű kanyaron és a két gyors egyenesen keresztül – már alig várom! Az autónak fekszik a pálya, és most, hogy már meg van az első dobogóm, készen állok továbbiak bezsebelésére” – tette hozzá Chilton.
A marrakeshi hétvége egy fél órás teszttel indul pénteken, magyar idő szerint 16:00-kor.
Fotó: Sági Elemér Fordította: Lacah
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22