Ismét Sébastien Loeböt választották Franciaországban az év sportolójának, az idén kilencedik rali világbajnoki címét szerző elzászi pilóta 2009 óta egyhuzamban negyedszer nyerte el a címet. A voksoláson nem csak a sportteljesítményt, de a karaktert, a személyiséget is figyelembe vették, Loeb szerint pedig pont emiatt van igazán nagy értéke ennek a sikernek.
"Meglepett és meg is hatott, hogy ismét én nyertem. Meglepett, mert a rali nem egy olyan sport, ami ömlik a médiából a világban, és csak néhány verseny van Franciaországban. És meghatott, mert a sporton és az eredményeken túl itt az embert is díjazták. Ez az elismerés egyenesen szíven talált" - fogalmazott Loeb.
Az idei Rally de France alakalmával (amely Loeb szülővárosát, Haguenaut is érintette) döbbenetesen sok rajongó volt kíváncsi a klasszisra. Egy újságíró meg is kérdezte tőle, nem érzi-e kicsit úgy magát, mint egy rocksztár?
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
"Kizárt, nem tudok énekelni! :) Elsősorban ralibajnok vagyok, és jobban szeretem, ha az emberek azért rajonganak, amit teszek, és aki vagyok. Mélyen belül semmit sem változtam az elmúlt évek alatt, ugyanaz vagyok, mint eddig, egy megszállott motorsport és különösen rali őrült."
Loeb az elismerés alkalmából ismét beszélt a WTCC-ről, és megerősítette, hogy továbbra sem érkezett meg a Citroen igazgatótanácsának jóváhagyása.
"A hivatalos döntés még nem született meg a Citroen részéről, de remélem hamarosan ez is megtörténik. Szeretném ezt a programot, szeretném egy más fajta versenyzéssel folytatni a pályafutásom, de mindenképpen maradni akarok márkámnál. Eddig minden szépen halad a megfelelő irányba, úgyhogy derűlátó vagyok, és hiszek a dologban. Már csak az kell, hogy a döntéshozók kimondják a végső határozatot" - zárta a francia.
Loeb jövőre négy verseny indul majd a WRC-ben, és rajthoz áll a GT Sprint szériában egy McLaren GT3-mal. Közben egyengeti csapata, a Sébastien Loeb Racing útját a hosszútávú versenyzésben, és nemrég azt is elárulta, hogy egy nap a Dakaron is kipróbálná magát.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Sebastien Loeb Racing
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52