A WTCR következő állomására még szűk egy hónapot várni kell, de időközben már megjelent programterv első verziója, amelyből kiderül, nem a szokványos menetrend szerint zajlanak majd az események.

Ennek oka, hogy WTCR mellett a Discovery Sport Events másik bajnokságában, az Motors Endurance Világbajnokságon is hozzá kellett nyúlni a naptárhoz, mivel törölték a szokásos évzáró Suzuka 8 órás versenyt. Az ázsiai túra helyett a FIM EWC-ben is Most lett a befutó, azaz ismét közös hétvégén szerepelnek a túraautósok és a hosszútávú motorosok.
A nyolcórás motorverseny szombatra került, és aznap a túraautósoknak nem is lesz jelenése a pályán. Michelisz Norbiék már pénteken letudják a két szabadedzés, sőt, az időmérőt is, majd egy szünnapot követően vasárnap rendezik a futamokat.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
20 ÓRÁJA
Ez akkor lehet nagy segítség, ha valaki csúnyán összetörné az autót az egyik edzésen, hiszen közel 48 óra lesz majd a javításra. A pilóták nagy része viszont nem rajong az ilyen kihagyásokért. Akik rosszul szerepeltek a kvalin, szeretnének minél hamarabb javítani, akiknek meg jól ment, azok vinnék tovább a lendületet.
A csehországi Most azt követően került be a WTCR versenynaptárába, hogy a szervezők kénytelenek voltak lefújni az ázsiai szezont. Inje, Ningbo és Makaó helyét, Most, Pau-Arnos és Szocsi vette át, és a nyárról elhalasztott adriai forduló is hátra van még.
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
WTCR
Visszatérhetnek a túraautók a legendás Pau-i versenypályára?
13/09/2021 10:33