Történelmi jelentőségű időmérő edzést nyert meg a Zengő Motorsport Cuprájával versenyző Mikel Azcona, ráadásul Michelisz Norbi indul mellőle vasárnap az első sorból.

Már a szabadedzések után is látszott, valószínűleg ez lesz minden idők legszorosabb WTCR-időmérője, de amit a csehországi Mostban láttunk, az minden képzeletet felülmúlt.
A Q1-ben hét tized választotta el az elsőt a 18-tól, és nem kevesebb, mint kilencen fértek be két tizeden belülre. Sajnos Boldizs Bence Cuprájába visszatért a korábbi kísértet, ismét rettenetesen tolta az elejét az autó, így csak 19. lett. A Q1-ben búcsúzott Tassi Atika (másfél tized hiányzott), és a szintén zengős Rob Huff is, utóbbinak egy századon múlt a továbbjutás.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
TEGNAP 13:53
Michelisz Norbi a hatodik helyen ment tovább, amivel lemaradt a pontszerzésről, Azcona viszont második lett, és így 4 pontot gyűjtött.
A korai búcsúzók között találjuk a Hungaroringen futamot nyerő Gilles Magnust (műszaki hiba miatt), és a tabellán második helyen álló Santiago Urrutiát is.
A Q2 is hasonlóan szoros volt, végül Norbi és Azcona mellett Jean-Karl Vernay, Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher ment tovább (Norbi a harmadik helyen), a fordított rajtrácsos pole-t pedig hazai pályán a szabadkártyás Petr Fulin szerezte meg.
A Q3-ban aztán tovább fokozódtak az izgalmak; Vernay kezdett, de nem sikerült hoznia a Q2-es idejét. Őt Azcona követte, aki az addig gyengébb szektorait is gyönyörűen rajzolta, és 1:38.757-tel, új pályacsúccsal állt az élre.
A folytatásban Guerrieri és Ehrlacher következett, és mind a ketten jó kört futottak, de Azconától egy-egy tizeddel elmaradtak (a két pilóta között 3 ezred volt a különbség).
Michelisz Norbi úgy döntött, utolsóként gurul pályára, és ahogy arra számítani lehetett, az első szektorban összeszedett másfél tized hátrányt. A másodikban viszont ő volt a leggyorsabb, és a harmadikan is jobbat ment, mint Azcona, így 33 ezreddel futott neki az utolsónak, ahol viszont elmaradt a spanyoltól, és végül 91 ezred lemaradással második lett.
A kvali utáni interjúban a Hyundai versenyzője elismerte, ennél jobb kört nem nagyon tudott volna összerakni, úgyhogy Azcona minden elismerést megérdemel.
A vasárnapi második futamon (17:00, Eurosport 2) tehát a zengős Azcona indul majd az élről, Michelisz Norbi pedig a második helyről, így mind a két versenyző sokat javíthat a jelenlegi helyzetén.
A Q1 végeredménye (PDF)
A Q2 végeredménye (PDF)
A Q3 végeredménye (PDF)
Szombaton szünnap következik a WTCR mezőnyének, az első futamot vasárnap 14:00-tól rendezik. Közvetítés az Eurosport 2-n, de előtte durván fél órával az Eurosport – Túraautó Facebook-oldalon jelentkezünk felvezetőműsorral, ahol Kismarty-Lechner Gábor lesz a vendég.
Pau
Mikel Azcona hajmeresztő mentése Pau-Arnos-ban
16/10/2021 09:57
Most
Michelisz Norbit megbüntették – kikockáztuk az esetet
11/10/2021 08:42