SEAT_tanulmany_1

Fotó: Eurosport

A SEAT Sport jövő héten hivatalosan is bemutatja az új SEAT León Cup Racer névre keresztelt tanulmány versenyautóját, amely a márka jövőbeli túraautóinak előképe lehet. A prototípusról azonban néhány képet már ma elküldtek a sajtó képviselőinek, és azt is elárulták, hogy az új León első változatába egy 330 lóerős motor kerül.
A hírek szerint ezzel az autóval éleszthetik újjá a nagy sikerű SEAT León kupát, amelyet korábban két magyar versenyző, Michelisz Norbert és Wéber Gábor is megnyert. Ami viszont ennél is fontosabb, a prototípus először enged betekintést abba, hogyan nézhetnek ki a 2014-re tervezett új generációs WTCC autók. Agresszívebb külső, szélesebb és nagyobb kerekek... Már csak egy erősebb, kb. 400 lóerős motor kell hozzá.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Ez az autó egyértelmű képet ad arról, hogy milyenek lehetnek a jövő túraautói a SEAT-nál. A világ számos túraautó bajnoksága számára készíthetünk versenyautókat. A 330 lóerős León Cup Racer az alap, amelyet intenzív fejlesztői munka és tesztprogram követ majd a következő hónapokban" - írja a SEAT Sport hivatalos közleménye.
Jaime Puig, a SEAT Sport vezetője, a TouringCarTimes-nak nemrégiben úgy nyilatkozott, a spanyol márka még nem határozott arról, folytatja-e a WTCC-ben, ám rövid időn belül megszülethet a végső döntés. Ez a prototípus pedig elég egyértelmű jelnek tűnik.

SEAT_tanulmany_3

Fotó: Eurosport

SEAT_tanulmany_2

Fotó: Eurosport

Fotó: SEAT Sport
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30