Az elmúlt év eseményei utána csak óvatosan írnék le bármit is a Volvo kapcsán. A svédek tavaly egy meglehetősen eredményes kísérleti szezont futottak a C30-cal, Robert Dahlgren volt erőből második a rajtrácson, és egy alkalommal a dobogóhoz is közel állt, negyedik lett. A nyár végéig minden jel arra utalt, hogy 2012-ben gyári csapatot indítanak minimum kettő, de jobb esetbe három autóval. Aztán végül nem lett belőle semmi, inkább a skandináv TTA sorozatra szavaztak, a C30 pedig ment a garázsba.
A "búcsúlevélben" aztán hagytak maguknak egy kiskaput a visszatérésre, emlegették az S60-at, mint lehetséges jövőbeli modellt, sőt az idén debütáló új V40 is szóba került. Ez utóbbi azért lenne marketing szempontból ésszerű választás, mert a BMW 320TC-t leszámítva a V40 piaci riválisai futnak jelenleg a WTCC-ben.
A múlt héten egyébként újabb pletykák röppentek fel a Volvoval kapcsolatban, állítólag tényleg fontolgatják a visszatérést. De ezt a szálat inkább hagyjuk, annyi mindent írtunk már a svédekről, amiből aztán nem lett semmi. Talán csak annyit, hogy azt pusmogják, ha tényleg lesz Volvo reloaded, akkor kétszer akkora esély van a V40-re, mint az S60-ra.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
Az viszont tény, hogy egy német csapat, a Heico Sportiv már épített versenyautót a V40-ből, amivel a VLN sorozatban indulnak. Úgyhogy ha tényleg lesz belőle S2000-es változat, az valahogy így fog kinézni. Hát nem gyönyörű!?
Forrás és fotó: touringars.ru
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
Inje
Speciális lesz a csehországi WTCR-hétvége menetrendje
14/09/2021 15:32