A bajnoki szezon legfontosabb pillanatainak felidézését a marrakeshi hétvégénél hagytuk abba legutóbb, ahol Norbi kiesett a második futamon a futómű hibája miatt. A legfontosabb célt viszont így is sikerült teljesíteni, a BMW többé-kevésbé egyben tért haza Marokkóból, a csapat pedig megkezdhette a felkészülést az év legfontosabb három hétvégéjére, a Szlovákia, Magyarország, Ausztria trióra.
Szlovákiaring
Hosszú idő után az első olyan pálya, amely a komplett mezőny számára ismeretlen, a Zengő Motorsport pedig bebizonyította, hogy ilyen körülmények között a legjobbak közé tartozik. Kiváló irányt sikerült eltalálni a beállításokkal, aminek az lett a vége, hogy Norbi megszerezte élete első pole pozícióját, aminek úgy örült, mintha futamot nyert volna. Wéber Gabinak sajnos nem jött ki a lépés, a 20. időt érte el a Q1-ben.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Az eddigi három fordulóval ellentétbe a felvidéki pályán az első verseny lett a hangsúlyosabb. Michelisz ezúttal a repülőrajtot is jól kapta el, és stabilan vezette a mezőnyt, amíg meg nem kezdődött a szlovákiaringi ping-pong bajnokság.
Mullert tehát megbüntették Norbi kilökéséért, Tarquini viszont megúszta, és megnyerte a futamot. A zengős pilóta hetedik lett, a Yokohama értékelésben pedig negyedikként zárt Dudukalo, Cerqui és D'Aste mögött. Wéber Gabi óriásit ment, és a huszadikról a kilencedik helyig jött előre, azaz megszerezte első WTCC-s pontjait.
Norbi kedvét a sztárok szabálytalan manőverei sem tudták elvenni, a második futamon a tizedik helyről indulva kettőt előzött (Monteirot és Bennanit), ketten meg kipottyantak előle, szóval hatodik lett, Oriola mögött pedig a második helyen zárt a Yokohama kupában. Gabi sajnos balesetbe került, és nem tudott célba érni.
A Szlovákiaring után Oriola állt az élen a Yokohama kupában kilenc ponttal D'Aste és 15-tel Norbi előtt.
Hungaroring
Az év legfontosabb versenye, amit a legjobban vártunk. Talán erről kell a legkevesebbet írnom, hiszen mindenki nagyon jól emlékszik a történtekre. Az egész hétvége során óriási volt a hangulat, az érdeklődés szinte teljesen háttérbe szorította a világsztárokat, csak Norbit és Gabit akarta mindenki.
Az időmérőn Norbi ismét izomból hozta a Q2-t (így utólag is olyan jó ezt ennyiszer leírni), Gabi viszont hiába igyekezett, csak a 16. időt sikerült megfutni, ami az év egyik legnagyobb csalódása volt számára, hiszen tapasztalatát ismerve a versenyen pár embert beültetett volna a hintába. Illetve így is megtette, csak kicsit hátrébb, mint szerette volna. A Q2-ben Michelisz hatodik lett, amit páran csalódásként éltek meg, főleg, hogy Bennani is előtte végzett. Így utólag már nem bánja senki.
Az első futam megint a várakozásról szólt, túl kellett élni. A rajt után az egyes kanyarban kapott Norbi a puttonyba ezt-azt, a hatodikról a 12-re esett vissza. Ahol összetalálkozott Wéber Gabival, aki benyomta a gumibogyót, és felugrott a 10. helyre. Innen mászott fel Michelisz a hatodik pozícióba, hogy aztán Tom Coronel bemutassa rajta az év egyik előzését az Alesiben. De a lényeg, hogy ez a hely is a privát második pozícióval ért fel, Bennani mögött. Gabi megint pontot szerzett, 10. lett.
Aztán jöhetett a második futam, és a CSODA. Ám ezt leírni nem lehet, inkább jöjjön egy videó.
Ezredszerre végignézve is libabőrős leszek, nincs hozzáfűznivalóm.
A hungaroringi verseny után még mindig Oriola állt az élen, de első idei Yokohama győzelmével Norbi feljött másodiknak hét ponttal lemaradva a spanyol mögött. D'Aste hátránya 16 pont volt a harmadik helyen.
Salzburgring
Az ausztriai időmérő volt az egyik fekete nap a Zengő Motorsport számára. Számítani lehetett rá, hogy a hosszú egyenesekkel tűzdelt pálya nem kedvez majd a BMW-nek, de arra nem gondoltunk, hogy Norbi 15., Gabi pedig 21. lesz az időmérőn. Sajnos nagyon nem sikerült a kulcsfontosságú szélárnyékozás, azaz gyakorlatilag vert helyzetből vágtak neki a vasárnapnak.
A futamokon már sokkal jobban muzsikált a 320TC, az elsőn például kis híján Norbié lett a leggyorsabb kör. Okos versenyzéssel Michelisz feljött a pontszerzők közé, ám később összekoccant a megforgó Dudukaloval, és pozíciót veszített, végül 9. lett. Wéber Gabi folytatta a láthatatlan remeklést, a 10. helyig jött fel, bár ebből a TV-ben nem sokat lehetett látni. A végén sajnos megcsúszott így csak 15. lett. A privát értékelést MacDowall nyerte Oriola és Norbi előtt.
Jöhetett a második futam, ismét a lehangolóan hátsó pozíciókból. A rajt szokás szerint hibátlan volt, Norbi három, Gabi két pozíciót fogott. Michelisz aztán Cerquit is megelőzte, a többit pedig a pálya elintézte. Ki ne emlékezne rá...
Norbi tehát végül a 14. helyről indulva 5. lett, ami Juni Gyuri szavaival élve ordas mázli. A privát értékelésben ez egy harmadik pozíciót jelentett, ám mindkét rivális Michelisz előtt végzett, D'Aste nyert, és Oriola lett a második.
A salzburgi hétvégével féltávhoz érkezett a WTCC, a Yokohama kupában Oriola 10 pontra növelt előnyét Norbival szemben, D'Aste pedig 11 pontra zárkózott fel.
Sorozatunk harmadik részében a portimaoi, a curitibai és a sonomai hétvégével foglalkozunk majd.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30