Skuz_SEAT

Fotó: Eurosport

Igor Skuz, az ukránok kétszeres ETCC-dobogós pilótája a TouringCarTimes-nak elárulta, a Túraautó Európa-bajnokságot csak felkészülésnek szánja, végső célja ugyanis, hogy minél hamarabb a világbajnokságon versenyezhessen. A 39 éves kijevi pilóta tavaly az Engstler Motorsportnál kezdte a szezont egy BMW 320si-vel, majd év közben váltott, és a SUNRED-hez igazolt, ahol egy dízel SEAT Leónba ülhetett. A TDi erőfölényét kihasználva Imolában két második helyet ért el az S2000-es kategóriában.
Skuz idén is maradt a spanyoloknál, akik most már Campos Racing néven indulnak, annyi különbséggel, hogy a dízel motorok kitiltása után egy 2.0 literes benzines került a Leónba. A monzai idénynyitón egy balszerencsés időmérőt követőn az első versenyen a 19. helyről indulva tizedikként ért célba, a másodikon viszont kiesett. A hosszabb távú tervek között azonban egy WTCC-s indulás szerepel.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
"Az ETCC-ben tapasztalatokat akarok gyűjteni a SUNRED/Campos csapattal, és aztán velük szeretnék fellépni a WTCC-be. Sőt, az is elképzelhető, hogy már idén rajthoz állok egy futamon. Marrakeshben mindenki láthatta, hogy az 1.6 turbós SEAT-tal gyári csapatokat és akár a háromszoros világbajnokot is le lehet győzni. Yvan Muller nem tudta megelőzni Pepe Oriolát. De ott van az All-Inkl.com csapat is, amely újoncként egyből megmutatta magát az első két forduló során, és nem csak Rob Huffnak köszönhetően. Én bízom a spanyol márkában és a csapatomban" - mondta Skuz a TouringCarTimes-nak.
Hugo Valente mai nyilatkozatából már tudjuk, hogy francia csak hat futamra írt alá a Camposszal, úgyhogy hely biztosan lesz az ukrán számára, akár többre is, mint egy forduló.
Fotó: ETCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22