Michelisz 3., Wéber 7.! Norbié a legjobb BMW-s idő! Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy Wéber Gabi élete legjobb rajtpozíciójából indulhat holnap. Sajnálom leírni, de jelenleg úgy fest, hogy ez az idei utolsó hétvégje, sajnos csak az európai versenyekre állt össze a költségvetése. De most inkább legyünk rájuk nagyon büszkék! Mert erre legalább összeállt, és mert megcsinálták! Két magyar a top versenyzők között!
Wéber az első szabadedzésen 3.5 másodperccel volt az utolsó a polehoz képest, most pedig ledarálta a hátrányt. Michelisz sem tétlenkedett ezalatt, ő is nagyot húzott a lötyögős időkön, bár az ő esetében már nem néztünk olyan nagyot, tudjuk, hogy mindig van valami a bukszájában. Norbi ereje szép lassan „felépült” az évek alatt, lassan szinte természetes, hogy a legjobbak között van, a jelenlegi kicsattanó formában pedig végképp a verhetetlenség érzetét sugározza.
Hát, ez perfekt! Az olykor szigorú, és mindig maximalista Wéber vigyora a tarkójánál ér véget, és de jó ilyennek látni! A csapat feltöltve, a fiúk szinte elfeledték az elmúlt napok megpróbáltatásait, fantasztikus a hangulat. Itt mi lesz este…
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
Amúgy vélhetően semmi, Wéber kiszállt az autójából és azonnal a holnapi rajtot kezdte elemezni. Norbinak az első futam rajtsorrendje kedvez, Gabinak a második. Ok, de mi is volt az edzésen?
Az első húsz perc lényege ugye a 12-be kerülés volt, ahogy szokott lenni. Norbi első nekifutásra a top háromba ugrott, ez azt jelentette, hogy szinte értelmetlen volt kimenni kőrözni, mögötte hat! tizeddel jött a következő spori. Gábornak küzdelmesebben állt össze a gyors köre, de végül csak meglett, cipőkanállal ugyan de ott volt a legjobbak között. Michelisz az utolsó három percre kiszaladt, úgy tűnt, hogy „gyorsul” a pálya (tisztul) és nem akartunk pofára esni, ha mindenki felpörögne váratlanul. Bocsánat, csalódni, ezt szerettem volna írni.
Hét perc volt még vissza, amikor megszakították az időmérőt, az egyik Ford balra akart fordulni, a kereke pedig jobbra ment volna, így ez nagyon nehéz mutatvány, a legrosszabb helyen derült ki: ez nem fog menni. Gábor szusszanhatott, erőt gyűjtött és már zakatoltunk is tovább a legjobbakkal.
Michelisz elsőre is nagyot ment, de a második gyors körében olyan forgalomba került, hogy azonnal szólt rádión:
 - Ennyi volt, köszönöm fiúk! Zengő még viccesen beszólt a rádióba:  
 - Semmi baj Norbi, a 11. vagy.
Azonnal reccsent a rádió:
 - Na, azt csak nem!  
 - Nyugi! Harmadik vagy, jött a kuncogó válasz!
Ugye, ti is hallottatok már  ütős poénról? Amely poén után azonnal ütnél, tudod, na, én olyanra gondolok! Ugyan, ki akar itt verekedni. Az utolsó pillanatokat már együtt néztük a boxban Norbival. Néztük, ki jöhet még elénk? Senki az ég világon! Erre a hétvégére összeállt a kis kirakósunk. Igazi, profi, eredményes képet tudtunk kirakni a műszaki és humán puzzlénkból.
Köszönjük a sok-sok üzenetet, a bíztató, buzdító sorokat! Ez így szép, ez így gyönyörű, még ilyen távolról is.
Csak halkan kérdezem…. Milyen futam lesz ez holnap? Jaaj, ne haragudjatok, elfelejtettem…, a Roland Garrost... Tudjátok, miért csinálják? Mert különben ennyit sem beszélnénk róla! Hozzáteszem, egy Szávay Ági döntőt azért mi is végig drukkolnánk, de nem? De sajnos nincs, marad az autóverseny, marad a nagybetűs Zengő Team!
Három apróság, ami nem is apróság! Figyeljétek a videót. Milyen szépen és meghatóan beszél Norbi Gabi sikeréről és a végén a nagy tanulság: amíg Muller és Tarquini gratulál, addig sem előz.
Hajrá fiúk, gyerünk, mindent bele!
Fotó: fiawtcc.com
Forrás: zengomotorsport.hu
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28