Az Audi RS3 LMS enyhén füstölő gumikkal esett be féktávon, és telibe találta az ideális ívre forduló Lynk & Co-t.
Mullernek óriási szerencséje volt, mivel Bennani nem valamelyik kerekét, hanem nagyjából az autó közepét találta el, így egy szép formás horpadással ugyan, de mehetett tovább. Az Audi bal első futóműve viszont kitört, így a marokkói számára véget is ért a verseny.
Mivel Bennanitól nem ritkák az ilyen „bátor” megmozdulások, könnyű volt egyből őt felelőssé tenni az esetért, de ezúttal ártatlan volt.
Hungaroring
Michelisz csapattársa tökéletes versenyzéssel győzött a Hungaroringen
12/06/2022 - 10:54
A verseny után a felügyelők meghallgatták mind a két versenyzőt, megnézték a fedélzeti kamerák képeit és a telemetriákat is, majd úgy döntöttek, nincs szükség büntetésre, mivel Bennani „műszaki hiba” következtében csúszott bele Mullerbe.
Megkerestük a Comtoyou Racinget, akik elmondták, a marokkói versenyzővel pontosan az történt, mint egy nappal korábban Nagy Danival az időmérőn: féktávon a gumi elfogott a bal első felnin, így gyakorlatilag nem volt fékhatás azon a keréken.
Bennani amúgy egy másik balesetben is benne volt a második futam: még a legelején a 12-es kanyarban beletolta Thed Björköt Nagy Daniba, akit aztán Tom Coronel talált el, miután nagy nehezen visszatért a pályára. Dani felnijében az összes küllő eltört, így a zengős pilóta versenye hamar véget ért.
A felügyelők itt is alaposan megvizsgálták a történteket, és végül úgy látták, egyik pilóta sem volt egyértelműen felelőssé tehető a történtekért, ezért versenybalesetnek minősítették.
Elmeszelték viszont Nathanael Berthont, aki Muller ellen védekezve vágta le a sikán, majd nem engedte maga elé a franciát. Az öt másodperces időbüntetés miatt az audis végül nem a nyolcadik, hanem a 12. helyen zárt, amivel a listavezető Mikel Azcona is nyert egy pontot.

Vedd kézbe az irányítást! Ne mások döntsék el, értesülsz-e a híreinkről vagy sem! Az Eurosport applikációban értesítést kérhetsz a kedvenc sportágaid híreiről, közvetlenül a telefonodra. Ne maradj le semmi fontosról! A Lenti oktatóvideóban megmutatjuk, hogyan állíthatod be könnyen az értesítéseket.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

Hungaroring
Az ingyenes Super Racing Fesztivál (WTCR, ETCR, Kamion) programja
06/06/2022 - 10:25
WTCR
Michelisz Norbi kipróbálná magát egy formaautóban is
02/10/2022 - 09:17