A három hazai versenyző közül Tassi Attila és Boldizs Bence sajnos nem jutott be a Q2-be, Michelisz Norbi viszont igen, a Hyundai-ok szenvedéstörténete ellenére.

Sőt, a 2019-es Világkupa-győztes meg sem állt a harmadik rajtkockáig, ami a pole-t megszerző Rob Huff problémái miatt az utolsó pillanatban második hellyé alakult át.
Minden adott volt tehát ahhoz, hogy Norbi újra dobogóra állhasson a Hungaroringen, ami utoljára 2019-ben sikerült neki. A remények viszont az első kanyarig tartottak ki, ahol a belső ívről kicsit kifele mozgó Nestor Girolami oldalba lökte a magyar pilótát, aki a mögötte-mellette érkező Thed Björk autójának orrán keresztbe forgott.
Aragon
Michelisz Norbiék tudatosan a fordított pole-ra mentek, Tassi Atinak műszaki gondja volt
25/06/2022 - 20:03
Norbi nem engedte el a futamot, küzdött tovább, amiért két pont lett a jutalma, a lehetséges dobogóhoz képest viszont ez igen sovány vígasz. Girolamit a második helyen intette le a kockás, de utólag kapott egy öt másodperces büntetést, amivel végül ötödik lett.
Ami pedig az ütközés megítélését illeti: ahogy a motorsport multiverzumban lenni szokott, a két versenyző két különböző módon látta az esetet.

Nestor Girolami kiforgatja Michelisz Norbit a Hungaroringen

„Nagyon csalódott vagyok, hogy elveszítettem ezt a dobogós helyezést, különösen, mert keményen megküzdöttem érte a második futamon. Jól sikerül a rajtom, és feljöttem a második helyig. Sőt, jobban indultam, mint az első, de úgy döntöttem, inkább mögötte maradok”– mesélte Girolami.
„Minimálisan változtattam irányt féktávon, és követtem az élen haladót. Pontosan tudtam, a külső ív itt ritkán működik, mert kanyarkijáraton nagyon kiforognak a kerekek. Aztán jött az a kicsi de szerencsétlen kontakt egy másik autóval, de ez számomra csak egy balszerencsés összeérés volt.”
Michelisz Norbi ellenben egy picit értetlenkedve állt az argentin manővere előtt, bár a rá jellemző módon nem drámázta túl a dolgot. A blogjában azt azért bevallotta, az első pillanatban – még az autóban – annyira dühös volt, hogy nem tudta újraindítani a Hyundai-t.
„Összeértünk, mivel Nestor szerintem úgy döntött, mégis inkább a külső ív kell neki, de én már ott voltam. Elég szerencsétlen kontakt volt, ami tönkretette a versenyem, úgyhogy csalódott vagyok. Belülről nézve kicsit nehéz volt megérteni a döntését. Előfordulnak ilyen helyzetek, de vele – Estoril után – ez már a második” mondta Norbi.
A bajnokság féltávjánál Michelisz Norbi 14. az összetettben, miközben Girolami a 10. helyen áll.
WTCR
Michelisz Norbi Rally1-es autót vezethet hamarosan
21/06/2022 - 08:45
Pau
Tassi Ati: szétvet a düh, de tudom, Norbi nem szándékosan csinálta
08/05/2022 - 20:37