A Hungaroring a friss kormányrendelet alapján állásfoglalást adott ki azzal kapcsolatban, milyen feltételekkel lehet majd bejutni a nyár legfontosabb motorsportos eseményeire.

A közlemény elsősorban a Formula-1-es Magyar Nagydíjról szól, ám a bevezetőben megemlítik, hogy ugyanezen szabályok érvényesek a WTCR és a Kamion Európa-bajnokság hétvégéjére is.
Nagy meglepetés nincs, természetesen csak azt engedik majd be a lelátóra, aki rendelkezik a koronavírus elleni védettséget igazól kártyával, vagy az azt helyettesítő applikációval tudja igazolni magát. Akik még nem töltötték be a 18-at, azok védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel mehetnek be.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
A külföldi állampolgárságú látogatókat két csoportba sorolja a szabályozás. Azok, akik olyan országból érkeznek, mellyel Magyarországnak államközi megállapodása van (Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország), a védettségi igazolványuk felmutatásával léphetnek be a pályára.
A többieknek marad a PCR-teszt lehetősége. Ők az országba is csak akkor léphetnek be, ha van az adott rendezvényre érvényes jegyük, és az érkezés előtt legfeljebb három nappal negatív tesztet produkáltak. A pályára való bejutáshoz is negatív PCR-teszt szükséges, amely 72 óránál nem lehet régebbi.
Azoknak, akik már korábban megvásárolták a belépőjüket, ám ezeknek a feltételeknek nem tudnak vagy akarnak megfelelni, a Hungaroring visszafizeti a jegy árát. Ezt az igényt 2021. július 16-án 23:59-ig kell jelezni a jegyértékesítőnél.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30
Nürburgring
Monteiro győzelme, és Michelisz Norbi nagy felzárkózása
07/06/2021 10:59