Rob Huff az Autosport magazin kérdésére elárulta, ha jövőre nem kap olyan ajánlatot a WTCC-ből, amely biztosítaná, hogy harcban lehet a világbajnoki címért, akkor elgondolkodna a Brit Túraautó Bajnokságba történő visszatérésen is. Az idei év bajnoka 2004-ben egy évet már lehúzott a BTCC-ben egy RML SEAT-tal, miután a megelőző szezonban megnyerte a brit SEAT Cupra bajnokságot. Ezt követően az Ray Mallock magával vitte Huffot a kezdődő Chevrolet programba. Az amerikai gyártó idén jelentette be, hogy három bajnoki cím után kiszáll a világbajnokságról, a newmarketi pilóta pedig nemrég úgy nyilatkozott, egyelőre nem látja, hogyan sikerülhet biztosítani a folytatást a világbajnokságon, így más lehetőseket is megvizsgál.
"A DTM-ben és az Ausztrál V8-ban is szívesen versenyeznék, de a BTCC is egy olyan sorozat, ahova örömmel visszatérek. Vannak, akik azt mondják: 'a BTCC visszalépés.' Oké, papíron igazuk van, de én autóversenyző vagyok. Ha valaki fizet azért, hogy egy győzelemre esélyes autót vezessek, akkor ott a helyem" - magyarázta a brit.
Huff arról is beszélt, hogy nem könnyű neki az egyelőre üres 2013-as naptárról beszélni a médiaeseményeken.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
4 ÓRA
"Furcsa, hiszen csak ünnepelnem kéne, de nem tudok. Teljes erővel dolgozom azon, hogy összehozzak valami a következő évre. Nemrég a Sky Sport Newsban szerepeltem, és szerették volna tudni, milyen nagy terveim vannak a következő szezonra. De nincs ilyen. Alex Hammond (műsorvezető) ezt válaszolta: 'világbajnokként maguktól oldódnak meg ezek a dolgok?' Nos, valószínűleg így kéne lennie, de mostanság szomorú állapotok uralkodnak a motorsportban" - folytatta Huff.
Bármilyen furcsa, az angol pilóta úgy érzi, most az nehezíti a dolgát, hogy az elmúlt kilenc évet egyetlen istállónál, az RML-nél töltötte.
"A legnagyobb problémám, hogy egy picit buborékban éltem az elmúlt kb. 10 évben. Kitaposott út állt előttem olyan szempontból, hogy miután megnyertem a SEAT Cupra bajnokságot, egyből lehetőséget kaptam, és azóta az RML-nél versenyeztem. A szó szoros értelmében nem ismerek senkit az RML-en kívül. Sok emberrel beszéltem mostanság, kaptam jó pár kontaktot, de így sem egyszerű. De nem fogok beülni egy akármilyen öreg szekérbe. Nagyon óvatosnak kell lenni a választással" - zárta a világbajnok.
Huff mellett egyelőre két chevrolet-s csapattársa, Yvan Muller és Alain Menu sem jelentette be, hol versenyez 2013-ban.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52