Két futammal a Túraautó Világbajnokság vége előtt Rob Huff pontazonossággal áll a tabella második helyén, csak kevesebb futamgyőzelme miatt marad el Yvan Muller mögött. Az angol pilóta szerint izgalmas versenyek következnek Sanghajban, a célja pedig nem lehet más, mint előnyt szerezni az idényzáró makaói hétvége előtt.
"Elégedett vagyok azzal, ahogy Japánban alakultak a dolgok. A bajnoki címért folyó csata még sosem volt ennyire szoros, Yvannal azonos pontszámmal állunk az élen. Sosem álltam még ennyire közel ahhoz, hogy bajnok legyek" - bizakodott Huff.
A brit pilóta szerint a sanghaji pálya alkalmas arra, hogy izgalmas, szoros versenyek alakuljanak ki rajta.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
"Nagy megtiszteltetés, hogy a forma-1-es sanghaji pályán versenyezhetünk, már nagyon várom, hogy elkezdődjön. Szoros futamokra van kilátás, ezen a körön erre lehet számítani. Fontos lesz az időmérő edzés, és szeretnék is javítani az eddigi rajthelyeimen. Az utolsó három versenyen ugyanis rendre én voltam a harmadik a Cruze-ok közül, úgyhogy most az első sorba kerülés lesz a cél."
Huff szerint a sanghaji hétvége különösen fontos lesz számára, hiszen Makaón általában jól szokott teljesíteni, ezért nagyon sokat jelenthet, ha már Kínában szert tud tenni némi előnyre.
"A versenyeken a lehető legtöbb pontot szeretném gyűjteni, és az a cél, hogy előnyben legyek az utolsó forduló előtt. Ha ez sikerül, az komoly önbizalmat adhat, hiszen Makaó egy különleges pálya számomra, ahol már négyszer sikerült nyernem" - zárta Huff.
Tavaly az angol húsz pontos hátránnyal érkezett a városállamba, és ebből végül csak három maradt, úgyhogy nem a levegőbe beszél, amikor azt mondja, Makaói az ő pályája.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32