Az év utolsó futama következik Makaón, melyet Rob Huff 35 pontos előny birtokában várhat, így sokak szerint a brit pilóta már a markában tudhatja a bajnoki címet. A Chevrolet versenyzője azonban máshogy látja a helyzetet, szerinte, ami megtörtént Yvan Mullerrel Sanghajban, az akár vele is megeshet Makaón. A francia pilóta az első kínai versenyen baleset miatt kieset, a másodikon pedig belement Alain Menube, és megbüntették, így egyik versenyen sem szerzett pontot.
"A bajnokság szempontjából jónak tűnik a helyzetem, de semmit sem szabad biztosra venni. Sanghaj megmutatta, hogy gyorsan változhatnak a dolgok. Kínába úgy érkeztem, hogy Yvannal pontazonossággal álltunk a bajnokság élén, és 35 pontos előnnyel távoztam. De az a dolog könnyen meg is ismétlődhet fordítva. Megpróbálok a feladatra összpontosítani, kizárni a hibákat, és a mezőny elejében maradni, ami a legbiztonságosabb hely Makaón. Egyelőre nem gondolok a bajnoki címre, csak az a célom, hogy a lehető legjobban zárjam a szezont és a Chevrolet WTCC-s szerepvállalását" - mondta Huff.
Az amerikai gyártó az idény végén nyolc évet követően búcsút int a WTCC-nek, így mindhárom pilótájuk, Muller, Huff és Menu is különösen szeretné a bajnoki címet. A newmarketi versenyző olyan szempontból is kedvező helyzetben van, hogy egyik kedvenc pályáján zárul a sorozat.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
"Makaó egyértelműen a kedvencem, jó pár pole-t és győzelmet szereztem már itt az elmúlt években. Különleges kötödés van benne a pálya iránt, ami az egyik legizgalmasabb helyszín, ahol valaha jártam" - zárta az angol pilóta, aki az elmúlt négy év során öt futamgyőzelmet szerzett az utcai pályán.
Makaó előtt tehát Huff 35 ponttal vezet Menu előtt, míg a háromszoros világbajnok Muller lemaradása 41 pont. Az angol és a svájci pilóta egyaránt első világbajnoki címét szerezhetné az egy hét múlva esedékes versenyen.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22