Huff_bukoban

Fotó: Eurosport

Nehéz időszak van Rob Huff mögött a WTCC-ben, a címvédő erős kezdés után az elmúlt három hétvégén összesen 18 pontot gyűjtött, amivel a negyedikről a hetedik helyre csúszott vissza az összetettben.
A szezon első felében azonban már bebizonyította, többre képes ennél a SEAT Leónnal és az All-Inkl.com Racing csapattal, úgyhogy a cél nem is lehet más számra, mint visszatalálni a régi formához Sanghajban.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Az utóbbi néhány hétvégén elég átlagos teljesítményt nyújtottam, és a szerencsével is hadilábon álltam. Többször akadt műszaki problémám, és balesetek is hátráltattak" - mondta Huff.
"Ám úgy érzem, ezek az eredmények nem tükrözik a valós gyorsaságunkat és képességeinket, ezért szeretném, ha Sanghajban végre fordulna a kocka. Szerintem jó esély van rá."
A kínai pályáról jó emlékei lehetnek a címvédőnek, tavaly egy győzelmet és egy második helyet szerzett a gyári Chevrolet-vel, és itt vette át a vezetést Yvan Mullertől az összetettben.
"Tavaly nagyon jól szerepeltem Sanghajban, bár akkor teljesen más helyzetben voltam. Ennek ellenére hiszem, hogy most is harcban lehetünk a dobogós helyezésekért. Nincs mit veszítenem, úgyhogy tökig fogom nyomni, és egyetlen célom lesz: előrébb lépni az összetettben a makaói szezonzáró előtt."
Huff számára egy erős hajrával akár az összetett harmadik hely is elérhető lehet, a newmarketi pilótát 30 pont választja el James Nashtől, miközben még 110-et lehet szerezni. A címvédő három pont hátrányban követi Michelisz Norbit, aki szintén az összetett harmadik helyre pályázik.
Időközben Huff anyagi háttere is erősödött, a címvédő nemrég jelentette be, megállapodott egy új szponzorral, a lézeres korrekciós műtéteket végző kanadai OCC Lasik céggel. A szerződés a 2013-as évad hátralévő részére és 2014-re szól.
Megerősített anyagi hátterével Huff arra készül, hogy Sanghaj után bejelentést tegyen jövő évi terveiről.
Fotó: Rob Huff
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33