Huff_rotek_arc

Fotó: Eurosport

Bár az idei Bathurst 12 órás verseny első néhány órájában úgy tűnt, a Rotek Racing Audija akár az abszolút győzelemért is harcban lehet, végül egy műszaki hiba miatt a futam féltávjáig sem sikerült eljutniuk, a 2012-es túraautó világbajnok Rob Huff pedig autóba sem ülhetett.
A B-osztály pole pozíciójából (abszolút 14. hely) indulhatott a Huff - Oliver Gavin - Kevin Gleason - Richard Meins összeállítású Rotek egység, és a Corvette gyári pilótájának (Gavin) köszönhetően pedig az első boxkiállás környékén már az abszolút dobogós helyek környékén jártak.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
Négy órával a kezdés után azonban nem tervezett kiállásra érkezett a boxba az Audi R8 LMS, és kicsivel később kiderült, komoly a baj. A német gyártó mérnökei is átmentek a Rotek boxba, ám ők sem tudtak segíteni: az egyik kipufogószelep rugója eltört, és ez a verseny végét is jelentette egyben.

Rotek_audi_boxban_bathurst_14

Fotó: Eurosport

"Mindent megtettünk, amit csak lehetett, de a törött rugó miatt idő előtt véget ér számunkra a futam. Pedig remekül álltunk, az összetettben éppen a harmadik helyen voltunk, a kategóriát pedig vezettük, két kör előnnyel a második helyezett mögött. Mindenki fantasztikus munkát végzett, és jövőre is biztosan eljövünk, mivel ez egy páratlan verseny" - kommentálta az eseményeket Rob Holland, a Rotek vezetője.
A korai kiállás sajnos azt is jelentette, hogy Huff egyáltalán nem tudott autóba ülni, pedig Gavin mellett ő lehetett volna az egység másik húzóembere. Ezzel megszakadt a brit pilóta kiváló sorozata, aki az elmúlt évben az összes GT futamán dobogóra állhatott.
A 2014-es Bathurst 12 órást végül a Maranello Motorsport nyerte, Craig Lowndes, Peter Edwards, John Bowe és Mika Salo Ferrarija azonban fél nap versenyzés után is mindössze négy TIZEDDEL előzte meg a második helyen befutó HTP Motorsport Mercedest.

Ferrari_bathurst_14

Fotó: Eurosport

A ferraris egység győzelmét az tette még különlegesebbé, hogy a tavalyi Le Mans 24 óráson elhunyt Allan Simonsen korábban rendszeresen velük indult a Mount Panoramán rendezett futamon, így a győzelem újabb tisztelgés volt a kiváló dán pilóta emléke előtt.
Fotó: Rob Huff
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05