Bár Yvan Mullerről a sonomai második futam kapcsán mindenkinek Franz Engstler kilökése és az azért kapott áthajtásos büntetés jut elsőre eszébe, azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a háromszoros világbajnok a rajtnál valahogy megint odakeveredett Huff elé. Engem továbbra is elképeszt, hogy Muller mennyire koncentrált a tömegjelenetekben, és milyen jó halászgat a zavarosban. Nem először verte meg a csapattársait a rajtnál, és gyanítom nem is utoljára. Márpedig a büntetés nélkül Huff hátránya tovább nőtt volna az összetettben egy olyan versenyen, ahol Muller elől rajtolhatott. Ilyet pedig nem engedhet meg magának valaki, aki a bajnoki címért akar harcolni. Azt ugyanis Huffy is elismerte, hogy a pályán nem igazán lett volna esélye elmenni a franciának.
"A bemelegítő edzésig kicsit kínlódtam a kocsival, akkor azonban minden megváltozott. A versenyekre már nagyon gyors lett az autó, azt gondolom, még Mullerénél is gyorsabb. Viszont azonos technikával nagyon nehéz lett volna megelőzni őt, kivéve ha hibázik. Szerencsére elég nagyot hibázott a második futamon, így most holtversenyben vezetjük a bajnokságot" - mondta Huff a TouringCarTimesnak.
Ebből kiindulva a brit pilótának tulajdonképpen - bármilyen furcsán is hangzik - mégis kapóra jött hogy a francia megelőzte őt a rajtnál, hiszen ha Muller nem kerül Engstler mögé, akkor nem is löki ki, ergo nincs büntetés. Valószínűleg abban az esetben a francia szépen behajókázott volna Huff mögött, és közel 20 pont előnnyel vezetne az összetettben. Most viszont holtversenyben állnak az élen...
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22