Rob Huff számára kiemelkedően fontos lesz a hétvégi Moszkvai WTCC futam, a Lada ugyanis nem titkoltan azzal a szándékkal szerződtette idénre a 2012-es világbajnokot, hogy James Thompson mellett ő szállítsa a jó eredményeket az orosz márkának.
Huff igyekezett is az eddigi futamokon, a Paul Ricardon például ötödikként intették le, ám az ezer sebből vérző Granta erősen bekorlátozta a lehetőségeit. Ám most következik a Lada hazai versenye, ahol valahogy mégis csodát kéne tenni, annak ellenére, hogy érdemi fejlesztések nem történtek az autón.
Sőt, Salzburgban Huff belekerült egy rajtbalesetbe, úgyhogy a moszkvai hétvége előtt még újjá is kellett építeni az autóját.Ennek ellenére a korábbi Chevrolet pilóta hisz a csodában.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
"Rendkívül izgatottan utazom Oroszországba, hiszen mindig nagy élmény egy helyi márkát képviselni, bárhol is legyen az ember" - mondta Huff."A moszkvai egy igen összetett pálya, kifejezetten csúszós, annyira, hogy néha már olyan érzés, mintha esőben vezetnénk. Ez ráadásul elég durva felületű aszfalttal párosul, tehát intenzív gumikopásra lehet számítani."
A csapat hétfőn a helyszínen kezdett el dolgozni a két megsérült Ladán, és három nap alatt sikerült kipofozni őket. Szerencséjük volt, mert ahol Max Maximenko a WTCC Blognak fogalmazott, a vártnál kevésbé tört a a két Granta.
"Mindössze három nap alatt helyrehozta a csapat az autókat, ami ismét bizonyítja a srácok elszántságát és profizmusát."
Már csak az a kérdés, a TC1-es Lada mennyire lesz ütőképes hazai pályán, hiszen nem ártana némi motivációt adni a főnökségnek.
"A korábban már említett tényezők miatt zűrös körülmények lehetnek, amiből eddig jól jöttünk ki. Remélem sikerül ismét izgalmas versenyeket összehozni" - zárta Huff.
A moszkvai hétvége szombat reggel magyar idő szerint hétkor kezdődik az első szabadedzéssel, amelyet élőben, magyar kommentárral követhettek nyomon a hosszabbitas.hu odalon.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00