Az első jóllakás után jön meg az étvágy, legalábbis úgy tűnik, a Ladánál most ez a helyzet. Az év első kétharmadában bemutatott kínlódás után az orosz márka Argentínában megszerezte története első WTCC-s dobogós helyezését, de már most újabb sikerekre készülnek.
A Granta rossz aerodinamikai tulajdonságokkal és masszív túlsúllyal kezdte a szezont, a nyári szünet során viszont sikerült véglegesíteni pár fejlesztést, amit Termasban vetettek be. Az új első segédalvázkeret és a hozzá tartozó lengőkarok a komplett első futómű geometriáját átszabták, más felfrissített alkatrészeknek köszönhetően pedig jelentős (egyes források szerint 35, mások szerint 50 kilós) súlycsökkentést sikerült elérni.
A fejlesztéseknek köszönhetően Rob Huff bejutott a Q2-ben (James Thompson pedig csak egy picivel maradt le), ahol a tizedik lett, és ezzel kiérdemelte a pole pozíciót a második futamra. Ott egy remek rajtot követően hosszú időn keresztül vezetett, és végül csak a hazai pálya (valamint a Citroen C-Elysée) előnyeit élvező Pechito Lopez tudta megelőzni.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
18 ÓRA
"Hihetetlenül boldog vagyok, hogy megszerezhettem a Lada Sport Lukoil első dobogós helyezését a WTCC-ben. Rengeteget dolgoztunk az autón, egy csapatként működtünk, és erre a hétvégére sokkal versenyképesebb lett a kocsi, mint korábban. Még sosem éltem át olyan ünneplést a dobogón, mint most. A közönség is átérezte a helyzetünket, énekeltek és táncoltak velünk. Óriási ünnep volt" - mesélte Huff.
A 2012-es világbajnok viszont nem szeretne itt megállni, és már a következő futamokra gondol. Az idei WTCC szezonból még négy verseny van hátra, kettő Kínában, egy Suzukában és egy Makaón.
"Derűlátó vagyok a következő versenyekkel kapcsolatban. Peking egy szűk és kanyargós pálya, ahol nem annyira fontos a jó aero, és ez kedvezhet nekünk. Sanghaj és Suzuka kemény lesz, de Makaóban összejöhet egy újabb dobogó, sőt, akár egy győzelem is" - zárta Huffy.
A 34 éves angol igazi Makaó-specialistának számít, 25 győzelméből hatot a kaszinóvárosban aratott, 2011-ben mindkét versenyt megnyerte, 2008 óta pedig mindössze egy olyan év volt, amikor nem állt a dobogó tetején az idényzárón (2012). Tavaly a versenyképesnek csak nagy jóindulattal nevezhető SEAT-tal is győzni tudott a legendás utcai pályán.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32