Túraautós pályafutása egyik legfontosabb hétvégéjén van túl Rob Huff, aki Sanghajban egy győzelmet és egy második helyet szerzett, csapattársai civakodásának köszönhetően pedig 35 pontos előnyre tett szert az idényzáró makaói verseny előtt. Pedig az időmérő után még csalódott volt a newmarketi srác, hiszen ismét a leggyengébb gyári chevys lett, sőt még Michelisz Norbi is megelőzte. A végén azonban minden neki játszott össze.
"Ez egy fantasztikus hétvége volt számomra, és a csapatom számára is. Egy első és egy második helyet szereztem; pont erre volt szükségem ebben a helyzetben. Ez sokkal több mint amire legszebb álmomban gondolhattam vasárnap reggel" - lelkendezett Huff.
Azért nem volt minden olyan sima, mint amilyennek kívülről tűnt. A második futam rajtjánál például nem sokon múlott, hogy lefulladjon a Cruze.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
"Az első futam rendben volt, megszereztem a második helyet, és őriztem a leintés pillanatáig. A második verseny rajtjánál azonban volt egy ijesztő pillanat. Amikor kigyulladtak a lámpák beragadt a kuplung, és majdnem lefulladtam. Szerencsére sikerült elindulnom, és néhány kanyar után megtaláltam a ritmusom. Aztán már csak meg kellett előznöm Alaint és Yvant, amikor összementek."
Az idény ráadásul Makaón zárul, ahol Huff hagyományosan erős szokott lenni, tavaly például dupla győzelmet aratott a rendkívül nehéz utcai pályán.
"35 pontos előnnyel utazom Makaóra, ez pontosan egy olyan helyzet, amiről álmodtam. Makaón mindig versenyképes voltam a múltban, és ez további önbizalmat ad" - zárta Huff
A brit pilóta az elmúlt négy év során öt futamot nyert meg a városállamban, abból az időszakból is van győzelme, amikor a Chevrolet még egyáltalán nem volt egyeduralkodó a WTCC-ben. Mivel az idényzárón összesen 55 pontot lehet gyűjteni, Huff karnyújtásnyira került élete első világbajnoki címétől.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33