Huff_arc_gt

Fotó: Eurosport

Rob Huff a következő két évben a Lada Sport Lukoil gyári támogatású pilótája lesz, így rövid távon rendezett a helyzete a túraautózás élkategóriájában. A 2012-es világbajnok azonban nem éribe ennyivel, és egyre több vendégszereplést vállal be különböző GT bajnokságokban.
A haknizás természetesen nem mehet a WTCC-s program rovására, a Túraautó VB 12 hétvégéje mellett azonban lesz ideje itt-ott megmutatni magát. Tavaly a Rotek Racing színeiben győzött a 25 Hours of Thuderhill versenyen az Egyesült Államokban, és már idén is bezsebelt két dobogós helyezést.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
A Dubai 24 óráson tavalyi csapattársai, Marc Basseng és René Münnich oldalán indult egy GT3-as Mercedes SLS AMG-vel, a Daytona 24 óráson pedig az 8Star csapat ORECA FLM prototípusával próbált szerencsét. A sivatagi versenyen az abszolút értékelés, a floridai viadalon pedig a kategória második helyét sikerült megszereznie.
Huff most már le sem tagadhatja vonzalmát a hosszútávú versenyek iránt, sőt egy orosz honlapnak azt is elárult, egyszer a legnagyobb egésznaposon is szeretne rajthoz állni.
"Fantasztikus lenne egyszer ott lenni a Le Mans 24 óráson. Úgy látom, a következő évek során adódhat is rá lehetőség. Az elmúlt hónapokban több endurance futamon is ott lehettem, és imádom a hosszútávú műfajt, ám egyelőre a túraautózás az első az életemben" - mondta Huff.
Az angol pilóta azt is elárulta, egészen biztosan megtanulja majd a legfontosabb autósportos kifejezések orosz megfelelőjét, hogy gördülékenyebben menjen a munka a ladás szerelőkkel.
Fotó: Rob Huff
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23