Huff_Lada_sanghaj

Fotó: Eurosport

A 2012-es világbajnok Rob Huff ma hivatalosan is bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a Ladával, aminek köszönhetően egy év kihagyást követően jövőre ismét gyári csapatban szerepelhet. A 33 éves brit versenyző 2005-től tavalyig a Chevrolet pilótája volt, az amerikai márka távozását követően azonban lépni kényszerült, és a tehetős privát All-Inkl.com Racinghez szerződött, ahol egy SEAT Leónnal versenyzett idén.
Csapata tapasztalatlansága és az autó "elavultsága" ellenére idén is sikerült futamot nyernie, ezúttal a Hungaroringen, azaz folytatja kiváló sorozatát, és elmondhatja magáról, hogy 2006 óta minden évben győzött a WTCC-ben.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az All-Inkl.com Racing azonban jövőre kénytelen lesz pihenőévet tartani, mivel nem sikerült új autót szerezniük a 2014-es szezonra, így Huff megint kénytelen volt új munkaadó után nézni.
"Számomra nagyon meggyőző volt, amit a Lada az elmúlt időszakban nyújtott. Folyamatosan, lépésről lépésre közeledtek az élbolyhoz, és egyre éhesebbek az újabb sikerekre. A szezon során nagyon keményen dolgoztam azért, hogy újra gyári csapatba kerülhessek, úgyhogy most nagyon elégedett vagyok" - mondta Huff az Autosport magazinnak.
"Izgatott vagyok, hogy részt vehetek a Lada új autójának fejlesztésében. Korábban a Chevrolet-nél két típus fejlesztésében is szerepet vállaltam, ezért hiszem, hogy hasznára lehetek a csapatnak."

BTCC_2004

Fotó: Eurosport

Huff érkezésével egy igazi brit álomduó jön össze a Ladánál, a tavalyi világbajnok mellett ugyanis James Thompson is a marad, hiszen korábban hosszú távú szerződést írt alá a gyártóval, és elégedettek is vele.
"James Thompson mindig is hős marad a szememben, hiszen ő lett a bajnok, amikor először rajthoz álltam a BTCC-ben. Már nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát, mert szerintem sokra vihetjük."
A Lada részéről Victor Shapovalov csapatfőnök köszöntötte az új szerzeményt, és elmondta, komoly terveik vannak 2014-ben.
"Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen tapasztalt és tehetséges versenyző a csapatunk tagjává válik. A Lada jelentős fejlődést tudott felmutatni a szezon során, és biztos vagyok benne, hogy Rob Huff is hozzájárul majd a sikereinkhez" - mondta Shapovalov.
"2014-ben új gyártók is csatlakoznak a bajnoksághoz, mi pedig nagyra törő tervekkel készülünk, hiszen a Huff-Thompson kettő személyében miénk lesz a mezőny egyik legjobb pilótapárosa."
A Lada hivatalos sajtóanyaga azt is megerősítette, hogy az orosz márka harmadik pilótája jövőre is Mikhail Kozlovskiy lesz, akitől az idei tanulóév után már komolyabb teljesítményt várnak 2014-ben.
Huff szerződtetésével egyébként eldőlt, hogy jövőre a három világbajnok három különböző gyártó pilótájaként indul a WTCC-ben, Yvan Muller a Citroennel, Gabriele Tarquini a Hondával, Rob Huff pedig a Ladával száll harcba a győzelemért. Csak a rend kedvéért, a sorozat negyedik világbajnoka, a háromszoros első Andy Priaulx a BMW kivonulása miatt 2011 óta nem indult a WTCC-ben.
Fotó: Lada Sport Lukoil, Andrew Jackson
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21