Huff_porto_seat

Fotó: Eurosport

Rob Huff a portói forróságban is remekül megtalálta az összhangot a SEAT Leónnal, és idei harmadik dobogós helyezését szerezte a hírhedten nehéz katlanban.
A kora délutáni első versenyen már a második kanyarban áthámozta magát James Thompsonon. A címvédő ezután Michelisz Norbi nyomába eredt, de nem sokáig tartotta nyomás alatt, a magyar versenyző ugyanis már a második körben egy fallal való ütközés következtében befejezte a versenyt. Huff minden erőt kipréselt az Oreca motor által hajtott SEAT Leonból, és minden apró szegletét kihasználta a szűk, hepehupás, hibát nem tűrő pályának, hogy utolérje a vezető ötöst.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
Az All-Inkl.com Racing versenyzője a körök fogytával lassan eltűnt Thompson elől, majd megörökölte az ötödik helyet Gabriele Tarquinitől, akinek Hoda Civic-je épp azelőtt mondta fel a szolgálatot, hogy a 10. körben pályára lépett a biztonsági autó. Egy körrel a leintés előtt engedték el a mezőnyt, és mindenki a pozíciójának megőrzésére törekedett. Huffnak nem maradt elég ideje és lehetősége legyűrni az erősebb Chevy-ben ülő Pepe Oriolát, így az ötödik helyen intette le a kockás zászló.
A második futam fordított rajtrácsán a brit James Nash és a csapattárs, Marc Basseng mögött várta a piros lámpák kialvását, majd az első kanyarban megelőzte csapattársát és Nash-sel karöltve otthagyták a mezőnyt. Féltávnál Michel Nykjaer is átverekedte magát Bassengen és a vezető páros után eredt. Huff autója szenvedett a kemény féktávokon, miközben Nykjaer szorongatta, de a dánnak a visszapillantó tükröt is kellett időnként figyelnie, mert Basseng vészesen nagynak tűnt benne. A címvédő autója végül elég széles volt ahhoz, hogy megőrizze vele a második helyet, teljessé téve az egyik legjobb hétvégéjét idén.
„Elképesztő érzés harmadszor dobogóra állni az All-Inkl.com Münnich Motorsporttal első WTCC évükben. Év elején azt mondtam, hogy bármilyen eredményt elfogadok, de a csapat fáradhatatlan munkájának köszönhetően sokkal többet értünk el, mint amire előzetesen számítottam“ - mondta Huff a verseny után.
 „A legkevesebb, amit mondhatok, hogy perzselő hétvége volt. A hőmérséklet az utolsó versenyen pár fokkal emelkedett a cockpitben. Keményen hajtottam, hogy visszaverjem Michele (Nykjaer) támadását, ami szórakoztató volt. Nagyszerűen fejeztük be a szezon európai szakaszát, és hasonlókat várok a következő, argentin hétvégétől.“
Fotó: WTCC Media Írta: Fábián Viktor
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52