Huff_pr_fp1_magyaraz

Fotó: Eurosport

Egy érdekes rádióbeszélgetést sikerült elkapni az Eurosport Playeren az FP1 közvetítése során. Yvan Muller balesete miatt félbe kellett szakítani az edzést, így a pilótáknak a szokottnál egy kicsivel több ideje volt beszélgetni a mérnökökkel.
A rendező remek érzékkel kapcsolat a Lada Sport Lukoil pilótájához, Rob Huff ugyanis éppen azt magyarázta Joan Serviának, hogy milyen problémák vannak a Grantával.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
"Gázadáskor egyenesen kell állnia kormánynak, különben vicces dolgok történnek. Ha nem áll teljesen egyenesen, szinte nincs tapadás. Úgy viselkedik az autó, mint egy fronthajtású gokart, elemelkedik a kerék, és ha a kormány bármilyen szögben el van fordítva, vége mindennek" - magyarázta a 2012-es világbajnok.
Egy ilyen elkapott, rövidke beszélgetésből nem kezdenék el következeteseket levonni, két dolog azonban jól látszik belőle. Egyrészt, a Lada még alapvető problémákkal küzd az autó egyensúlyát illetően, másrészt az oroszok számára rendkívül hasznos, hogy James Thompson mellett már van egy második tapasztalt, sokat látott pilótájuk is, aki irányt mutathat a csapatnak a hétvégék során.
A Lada egyébként jelentőset javult péntekhez képest, Thommo két másodpercet gyorsult, Huff és Mikhail Kozlovskiy pedig másféllel ment jobb kört, ám ez még mindig kevés ahhoz, hogy beleszóljanak a Citroen - Honda - Chevrolet hármas meccsébe.
Látszólag viszont nincs nagy idegeskedés, úgy tűnik, az év első felét tényleg rászánták a fejlesztésre, is dolgoznak, ahelyett, hogy drámáznának.
Fotó: Eurosport
[ad#2]
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52